Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Halterofila Bianca Dumitrescu, din Constanţa, dublă campioană europeană

ro

25 Sep, 2017 18:38 2102 Marime text
Halterofila constănţeană Bianca Dumitrescu a realizat o performanţă deosebită la Campionatul European de juniori II (Under-17), de la Pristina (Kosovo).

Sportiva originară din Nisipari, pregătită de antrenorul Angheluş Beşleagă, a urcat de trei ori pe podium la categoria 48 kg, obţinând două medalii de aur (la aruncat şi la total) şi una de argint (la smuls).

„Bianca a evoluat foarte bine. La aruncat, a ieşit campioană europeană din prima încercare, încheind concursul cu 87 de kilograme, cu şase kilograme mai mult faţă de o sportivă din Turcia, cea care o învinsese cu două kilograme (69 - 67) la smuls. Pe locul trei la acest stil s-a clasat tot o halterofilă din Turcia. Bianca s-a impus uşor la aruncat. Era loc şi de 90 de kilograme. M-am bucurat mult pentru aceste medalii, ţinând cont de ghinioanele pe care le-a avut în ultima perioadă. A suferit şi o operaţie, pierzând mult din pregătire din această cauză. Dacă nu avea probleme de sănătate, era mai demult pe podiumul european“, a declarat Angheluş Beşleagă.  

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii