Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul fotbalist al Farului şi al Gloriei Bistriţa George Pitu, naş de cununie pentru Dan şi Roxana Ianciu (galerie foto)

ro

15 May, 2015 00:00 9596 Marime text
Fostul fotbalist al Farului George Pitu şi soţia acestuia, Iulia, au cununat o tânără pereche, Dan şi Roxana, care au devenit familia Ianciu
 
Eveniment deosebit în familia lui George Pitu, fost component al echipei mari a FC Farul de la începutul anilor 2000. Tânărul de 34 de ani şi soţia sa au avut marea bucurie de a le deveni părinţi spirituali lui Dan şi Roxanei Ianciu. Naşul şi finul sunt prieteni de mici, au copilărit împreună, iar fericitul eveniment de acum a venit ca o încununare a trainicei relaţii de prietenie care-i leagă.
 
„Suntem vecini de mici, stând la două case distanţă unul de altul, la Palazu Mare. Dan este mai mic decât mine cu câţiva ani, având aceeaşi vârstă ca fratele meu, Costin. Toţi trei am copilărit împreună. Ei nu au făcut fotbal, dar au microbul în sânge, sunt foarte pasionaţi. Am fost şi sunt ca un frate mai mare şi pentru Dan. Ne înţelegem de minune“, a declarat George Pitu. Pe cât de buni prieteni le sunt copiii, o relaţie la fel de bună au şi cele două familii.

O lună plină de evenimente fericite


De altfel, George şi Iulia s-au cunoscut prin intermediul familiei Ianciu. Membrii acesteia sunt prieteni cu doctorul la al cărui cabinet a lucrat Iulia odată. George şi Iulia s-au plăcut, iar apoi au întemeiat familia Pitu. „Vecinii noştri, Cupidonii noştri!“, glumeşte George, care are o lună plină de evenimente de neuitat. La interval de numai cinci zile, a cununat (pe 9 mai), a sărbătorit ziua de naştere a fratelui său (pe 11 mai) şi a mamei, Camelia (pe 12 mai), iar ieri s-au împlinit patru ani de când s-a căsătorit cu Iulia. „De acum înainte, ar trebui să-mi iau concediu în luna mai, pentru a avea timp să sărbătoresc toate aceste evenimente“, zâmbeşte George. Finul său este medic stomatolog, iar fina Roxana lucrează în învăţământ, ca profesoară. De mai mulţi ani, George Pitu activează ca agent de vânzări la o firmă, în vreme ce soţia sa lucrează în domeniul medical.

La nuntă a fost prezent şi Adrian Pitu


Ceremonialul religios al nunţii a avut loc la una dintre bisericile din Palazu Mare, iar petrecerea, la care au participat în jur de 350 de invitaţi, s-a desfăşurat la Complexul Melody din Mamaia. „A fost o nuntă foarte frumoasă, aşa cum le dorim tuturor tinerilor, fie că se căsătoresc sau că devin naşi. Le mulţumim celor care ne-au fost alături în aceste momente deosebite. Reuşita evenimentului a fost deplină“, a spus George Pitu. La nuntă a fost prezent şi vărul său, Adrian Pitu, care a jucat şi el fotbal, atât la Farul, cât şi la Sportul Studenţesc, Dinamo, Rocar, U Craiova, Oţelul Galaţi, FCM Bacău, Steaua, FC Naţional, Hapoel Bnei Sakhnin sau Maccabi Netanya. Atmosfera a fost întreţinută de Mircea Cazan şi de formaţia sa, iar două ansambluri au susţinut momente artistice, din program nelipsind, bineînţeles, muzica armânească. Fotograful Marian Sterea, căruia îi aparţin 13 dintre fotografiile care ilustrează acest articol, a surprins imagini deosebite de la nuntă.

„Constantin Tâlvescu mi-a fost ca un al doilea tată“


George Pitu a început fotbalul la zece ani, la FC Farul, unde şi-a petrecut întreg junioratul. Primul său antrenor a fost regretatul Sevastian Iovănescu, după care a mai lucrat cu Ion Constantinescu şi, cea mai lungă perioadă, sub bagheta lui Constantin Tâlvescu, „un tehnician deosebit, care a scos jucători pe bandă rulantă. Mi-a fost ca un al doilea tată“. La juniori, Pitu era coleg cu Florin Lungu, Adrian Senin, Gabriel Dobre (care e acum jucător de futsal), Cristian Bardu sau George Curcă. Pitu juca mijlocaş de bandă, în special pe partea stângă. Stângaci pur şi fotbalist rapid, tehnic şi fâşneţ, care intra bine în combinaţii, George şi-a păstrat aceste caracteristici ale jocului şi în restul carierei, una încheiată prematur, totuşi.

Gol de la 30 de metri în finala Cupei Ligii


După ce a încheiat junioratul, Pitu a mers la Gloria Bistriţa, unde a petrecut un an. Nu a apucat să joace cu prima echipă în Divizia A, dar a avut evoluţii de succes la tineret, cu care a ieşit campion naţional. De asemenea, cu echipa de seniori a câştigat Cupa Ligii, Gloria dispunând în finala de pe stadionul „Cotroceni“ din Bucureşti, pe 1 iunie 2000, de FCM Bacău. Acest meci i-a rămas în inimă lui George, pentru că a înscris un gol important, prin care bistriţenii au egalat, meciul intrând în prelungiri. În plus, reuşita poate primi un premiu de frumuseţe. „Am înscris cu un şut de la 30 de metri. Acesta este cel mai frumos gol al meu. Mă chinui de ceva vreme să intru în posesia înregistrării meciului, pentru că este o amintire frumoasă“, arată George. După 90 de minute şi prelungiri, finala Gloria - FCM Bacău s-a încheiat la egalitate, 2-2 (Coroian 35, Pitu 81 / Axinte 25, Bolfă 75), astfel că s-a trecut la executarea loviturilor de la 11 m, unde echipa bistriţeană a avut câştig de cauză, cu 3-1. „Perioada Gloria Bistriţa ocupă un loc aparte în sufletul meu. Am lucrat acolo cu persoane deosebite“, spune George. La ora finalei, acesta încă nu împlinise 20 de ani, iar la Gloria începeau să scoată capul în fotbalul mare jucători precum Sânmărtean (20 de ani), Dolha (20 de ani), Mândrean (21 de ani) sau Sergiu Costin (21 de ani), fotbalişti care aveau să facă apoi carieră. 

Rudă apropiată cu Victor Becali 


George Pitu a ajuns şi la echipa mare a Farului, la începutul anilor 2000, când antrenor principal era Petre Grigoraş. „Deşi am puţine meciuri şi niciun gol în prima ligă cu Farul, totuşi şi această perioadă reprezintă mult pentru mine, pentru că e vorba de clubul la care m-am format şi cu care ţin din suflet şi acum“, precizează George Pitu, care este rudă apropiată cu impresarul Victor Becali (soţia acestuia e verişoară primară cu mama fostului mijlocaş). După Farul, George a mai jucat la diferite echipe de ligă inferioară din judeţul Constanţa (Electrica, Medgidia, Năvodari), pentru ca, la vârsta de 26 de ani, atunci când echipa din Năvodari (la care evolua) s-a desfiinţat, să ia decizia renunţării la activitatea competiţională, chinuit, e adevărat, şi de mai multe accidentări.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii