Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciprian Marica, Stelian Carabaș și Costi Bîrboră își serbează sâmbătă zilele de naștere

ro

02 Oct, 2021 00:00 3519 Marime text
 


 
  • Acționar la FCV Farul Constanța SA, Ciprian Marica e fost important internațional român, cu 25 de goluri în 71 de partide sub tricolor.
  • În prezent președinte al Asociației Old-Boys FC Farul Constanța, Stelian Carabaș a evoluat şase ani la Farul Constanța, între 1991 şi 1997.
  • Constantin Bîrboră a jucat fotbal la FC Farul Constanța, FC Braşov, Rapid sau Callatis Mangalia, dar a activat şi ca antrenor.
 
Foștii fotbaliști Ciprian Marica, Stelian Carabaș și Costi Bîrboră își serbează sâmbătă, 2 octombrie, zilele de naștere. În ordinea vârstelor, Marica împlinește 36 de ani, Carabaș - 47 de ani, iar Bîrboră - 54 de ani.  
 
Din această vară, după unirea dintre FC Farul și FC Viitorul, Ciprian Marica a devenit acționar la FCV Farul Constanța SA, alături de Gică Hagi și Zoltan Iașko. Din 2018, Marica s-a implicat la SSC Farul Constanța, echipa de Liga a 2-a care, din 2019, a primit acceptul Federației Române de Fotbal să participe în competițiile fotbalistice aflate sub auspiciile FRF sub denumirea mărcii FC Farul Constanța 1920, brand care fusese câștigat la licitație de Ciprian Marica. Fost important internațional român, cu 25 de goluri în 71 de partide sub tricolor, Marica este bucureștean și a fost format de clubul Dinamo, pentru a cărui echipă mare a jucat apoi trei ani și cu care a cucerit patru trofee (două campionate - 2002, 2004 și două Cupe ale României - 2003, 2004). În cariera sa, Ciprian a mai evoluat la Șahtior Donețk (ieșind cu această formație de două ori campion al Ucrainei, dar cucerind și Cupa, și Supercupa), VfB Stuttgart, Schalke 04, Getafe, Konyaspor și FCSB. Pentru echipele de club a înscris de 79 de ori.
 
Președinte al Asociației Old-Boys FC Farul Constanța
 
În prezent președinte al Asociației Old-Boys FC Farul Constanța, Stelian Carabaș (care juca fundaş dreapta sau mijlocaş pe aceeaşi parte a terenului, cu un şut foarte puternic) s-a născut la Medgidia şi a jucat şase ani la Farul Constanța, între 1991 şi 1997. Aceeaşi perioadă a petrecut-o şi la FC Naţional, iar în prima divizie din România a mai evoluat la Steaua (două sezoane), echipă cu care a ieşit campion naţional, în stagiunea 2001/2002. În străinătate a jucat în primele ligi din Turcia (la MKE Ankaragucu), Cipru (AEL Limassol, Anorthosis Famagusta) şi Grecia (Skoda Xanthi). În Liga 1, a bifat 273 de meciuri şi a înscris 21 de goluri. În campionatele externe are 80 de partide şi opt goluri: 17 / 0 în Turcia, 36 / 4 în Cipru şi 27 / 4 în Grecia. A jucat şi în Cupa Cupelor (patru partide), iar la echipa naţională are o selecţie, la partida România - Cipru 2-0, disputată la Constanţa, în anul 2000.  
 
A jucat la FC Farul, FC Braşov, Rapid sau Callatis Mangalia
 
Constantin Bîrboră a jucat fotbal la FC Farul Constanța, FC Braşov, Rapid sau Callatis Mangalia, dar a activat şi ca antrenor. Născut în satul Crivina din judeţul Mehedinţi, dar stabilit la Mangalia, unde şi-a întemeiat şi familia, fostul mijlocaş este fratele cunoscutei actriţe Cecilia Bîrbora. Constantin are un fiu, Constantin Ioan, care a jucat şi el fotbal (la Callatis Mangalia, dar şi la loturile naţionale de juniori), iar ulterior s-a dedicat cinematografiei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Stelian Carabaș, Ciprian Marica, Costi Bărboră) 

 
Citește și:
 
FCV Farul Constanța SA
Câte acțiuni dețin fiecare dintre cei trei acționari, Gică Hagi, Ciprian Marica și Zoltan Iașko

 
Zece ani de la titlul de campioană
Stelian Carabaş a jucat pentru România Old-Boys în meciul cu gloriile Oţelului Galaţi


Ordin de la Mihai Marina - „Să veniţi cu el în dinţi!“
Un comando de la FC Farul l-a „răpit“ pe Costi Bîrboră de la Sibiu (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii