Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:04 03 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

FCV Farul Constanța SA Câte acțiuni dețin fiecare dintre cei trei acționari, Gică Hagi, Ciprian Marica și Zoltan Iașko

ro

19 Aug, 2021 00:00 19657 Marime text
 

 
  • Din această vară, brandul Farul Constanța a revenit în prim planul fotbalului românesc, în Liga 1.
  • Sub bagheta lui Gică Hagi, Farul a pornit cu bine în noul campionat, iar, după cinci etape, ocupă locul cinci în clasament, în primele patru runde „marinarii“ neprimind gol.
  • În Monitorul Oficial al României a fost publicată hotărârea nr. 74, din 14 iulie 2021, a Adunării Generale Extraordinare a acționarilor FCV Farul Constanța SA.
 
Din această vară, brandul Farul Constanța a revenit în prim planul fotbalului românesc, în Liga 1, sub conducerea tehnică a lui Gică Hagi. Noua societate FCV Farul Constanța SA are trei acționari, iar, în luna iulie, Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a aprobat solicitarea FCV Farul Constanța SA ca toate echipele clubului să participe în competiții sub denumirea Farul Constanța.
 
Tot în luna iulie, dar anterior deciziei de mai sus, același Comitet de Urgență al FRF aprobase cererea de schimbare de denumire a clubului Fotbal Club Viitorul Constanța SA în FCV Farul Constanța SA. Pe site-ul oficial al Ministerului Finanţelor, societatea FCV Farul Constanţa SA apare înregistrată în data de 28 octombrie 2008, iar data ultimei prelucrări (schimbarea denumirii din FC Viitorul SA în FCV Farul SA) este 29 iunie 2021, la opt zile după ce proiectul FC Viitorul - FC Farul „Împreună suntem mai puternici“ a fost prezentat oficial. Cei trei acționari ai FCV Farul Constanța SA sunt Gheorghe Hagi, Ciprian Marica și Zoltan Iașko. „Începând din 21 iunie 2021, în urma unirii cluburilor FC Viitorul Constanța și FC Farul Constanța 1920, noua echipă care reprezintă Dobrogea la cel mai înalt nivel fotbalistic al țării este Farul Constanța“, se arată pe site-ul oficial al Farului Constanța.

 
Adunare Generală Extraordinară

 
În Monitorul Oficial al României a fost publicată hotărârea nr. 74, din 14 iulie 2021, a Adunării Generale Extraordinare a acționarilor FCV Farul Constanța SA, legată de un credit, din care aflăm și câte acțiuni dețin cei trei acționari: Gheorghe Hagi - 134.850 de acțiuni, reprezentând 89,90% din capitalul subscris și din participarea la beneficii și pierderi; Zoltan Iașko - 150 de acțiuni, reprezentând 0,10% din capitalul subscris și din participarea la beneficii și pierderi; Ciprian Marica - 15.000 de acțiuni, reprezentând 10% din capitalul subscris și din participarea la beneficii și pierderi.

 
În FC Viitorul SA Constanța erau doi acționari

 
Societatea FC Viitorul SA Constanța îi avea ca acționari pe Gheorghe Hagi și pe Zoltan Iașko, cei doi deținând acțiunile astfel: Hagi - 149.850 de acțiuni, reprezentând 99,90% din capitalul subscris și din participarea la beneficii și pierderi; Iașko - 150 de acțiuni, reprezentând 0,10% din capitalul subscris și din participarea la beneficii și pierderi. În urma unirii dintre FC Viitorul Constanța și FC Farul Constanța 1920, celor doi li s-a alăturat, în corpul acționarilor noii societăți, FCV Farul Constanța SA, Ciprian Marica (venind de la Farul).


Cât a costat o acțiune

 
În Monitorul Oficial a fost publicată și hotărârea nr. 70 / 11 iunie 2021 a Adunării Generale a acționarilor societății Fotbal Club Viitorul Constanța SA.
 
Pe ordinea de zi s-au aflat:
 
  1. Cooptarea ca acționar a lui Ciprian Marica, și aducerea la cunoștință a deciziei acționarului majoritar, Gheorghe Hagi, de a-i vinde lui Ciprian Marica 15.000 de acțiuni în cadrul societății;
  2. Luarea la cunoștință a deciziei acționarului minoritar, Zoltan Iașko, de a nu-și exercita opțiunea de preempțiune;
  3. Modificarea denumirii societății, din Fotbal Club Viitorul Constanța SA în FCV Farul Constanța SA;
  4. Schimbarea emblemei societății;
  5. Schimbarea sediului social al societății;
  6. Modificări privind punctele de lucru ale societății;
  7. Modificarea actului constitutiv al societății.
 
După cum se precizează în documentul publicat în Monitorul Oficial, s-a luat la cunoștință de decizia acționarului majoritar, Gheorghe Hagi, de a-i vinde lui Ciprian Marica 15.000 de acțiuni în cadrul societății, cu o valoare nominală individuală de 140 lei / acțiune și o valoare nominală totală de 2.100.000 lei, reprezentând 10% din capitalul social al societății și 10% din participarea la beneficii și pierderi, în conformitate cu termenii și condițiile contractului de vânzare - cumpărare de acțiuni încheiat între părți la 11 iunie 2021, și s-a confirmat intrarea în acționariatul societății a noului acționar, Ciprian Marica.   

Drept urmare, s-au modificat prevederile actului constitutiv, pentru a reflecta această modificare de acționariat.

De asemenea, s-a luat la cunoștință de decizia acționarului minoritar, Zoltan Iașko, exprimată în cadrul AGA, de a nu-și exprima opțiunea de preempțiune pentru dobândirea celor 15.000 de acțiuni de către Ciprian Marica.

Totodată, s-a aprobat modificarea denumirii societății din Fotbal Club Viitorul Constanța SA în FCV Farul Constanța SA.

Drept urmare, s-au modificat prevederile actului constitutiv, pentru a reflecta această schimbare de denumire.
 
 
Prelungire și majorare a creditului

 
În hotărârea nr. 74 / 14 iulie 2021, se menționează, la punctul 1, că, având în vedere negocierile purtate cu UniCredit Bank SA, pentru acordarea unui credit societății FCV Farul Constanța SA, Adunarea Generală Extraordinară a acționarilor FCV Farul Constanța SA a aprobat, în mod legal și statutar, în unanimitate, prelungirea cu 12 luni a creditului în valoare de 2.500.000 lei și majorarea acestuia până la valoarea de 5.000.000 lei, în acest scop încheierea și executarea de către FCV Farul Constanța SA, în calitate de împrumutat, a unui act adițional la contractul de credit cu banca, în calitate de creditor.    
 
      
Pe locul cinci. În primele patru etape, nu au primit gol

 
Sub bagheta lui Gică Hagi, Farul a pornit cu bine în noul campionat, iar, după cinci etape, ocupă locul cinci în clasament, cu opt puncte, având două victorii, două egaluri și un eșec, golaveraj 3-1. În primele patru etape, „marinarii“ nu au primit gol! „«O singură echipă, un singur brand, o singură iubire = Farul Constanța!». Cu acest gând, noua conducere a noii echipe Farul Constanța țintește cele mai îndrăznețe obiective de performanță, care să transforme Constanța în unul dintre cele mai puternice orașe ale țării și din punct de vedere fotbalistic. Prin proiectul «Împreună suntem mai puternici» ne dorim să luptăm, să muncim și să ne bucurăm cu toții la final pentru rezultatele Farului Constanța, o echipă a tuturor constănțenilor“, se mai arată pe site-ul oficial al Farului. În etapa a șasea, echipa de pe litoral primește vizita lui Dinamo (locul 8, cu 6 puncte), meciul jucându-se vineri, 20 august, de la ora 21.30, pe terenul central al bazei Academiei Hagi, de la Ovidiu. 

Sursa foto: Farul Constanța
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.  
 
Citește și:
 
Farul Constanţa, născut din fuziunea dintre FC Farul şi FC Viitorul
Gică Hagi - „Toţi trebuie să se simtă mândri de această echipă“

 
Cererea de schimbare de denumire a Fotbal Club Viitorul Constanța SA, în FCV Farul Constanţa SA, aprobată de FRF
 
FC Viitorul Constanța SA
Adunare Generală Extraordinară. Vânzare - cumpărare pentru un teren de aproape șapte hectare
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii