Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:05 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Antrenorul Dan Petrescu îşi serbează astăzi ziua de naştere

ro

22 Dec, 2020 09:37 2099 Marime text
  • Dan Petrescu a avut o carieră de succes ca fotbalist şi este unul dintre cei mai buni antrenori români.

Fostul mare fotbalist român Dan Petrescu, membru al Generaţiei de Aur, în prezent antrenor, îşi serbează astăzi ziua de naştere, el împlinind 53 de ani.

Născut la Bucureşti, Petrescu este un produs al Stelei Bucureşti şi a avut o carieră prodigioasă ca jucător.

Postul său de bază era fundaş dreapta. A evoluat la Steaua (cu care a disputat o finală de Cupa Campionilor Europeini, în 1989), FC Olt, Foggia, Genoa, Sheffield Wednesday, Chelsea (la care a jucat cinci ani, câştigând Cupa Angliei, Cupa Ligii Anglei şi Cupa Cupelor), Bradford City, Southampton şi FC Naţional.

La echipa naţională a bifat 95 de selecţii şi a înscris 12 goluri, făcând parte din Generaţia de Aur a fotbalului românesc, alături de care a participat şi la Campionatul Mondial de succes din SUA (1994).

Ca antrenor, a pregătit echipele Sportul Studenţesc, Rapid, Wisla Cracovia, Unirea Urziceni, Kuban Krasnodar, Dinamo Moscova, Al-Arabi, ASA Tg. Mureş, Jiangsu Suning, Al-Nasr, CFR Cluj şi Guizhou Hengfend. În prezent, este liber de contract, după despărţirea de CFR Cluj.

În România, a cucerit campionatul cu Unirea Urziceni (o dată) şi CFR Cluj (de trei ori), cu ambele echipe având şi campanii europene impresionante.  

Sursa foto: Facebook (Dan Petrescu)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii