Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța a pierdut clar cu CFR Cluj la Ovidiu, iar „marinarii“ coboară pe locul doi în clasament (GALERIE FOTO)

ro

23 Jan, 2023 19:54 2503 Marime text


Stadionul principal din baza sportivă a Academiei Hagi, de la Ovidiu, găzduiește în această seară, de la ora 20.00, meciul Farul Constanța - CFR Cluj, care închide etapa a 22-a a Superligii, prima din 2023.  

Confruntarea, care se dispută cu casa închisă, este derby-ul rundei, Farul și CFR (campioana en-titre) ocupând locurile 1 și 2 în clasament, despărțite de un punct (45 - 44).

Farul este nenvinsă pe teren propriu până acum în acest sezon, palmaresul „marinarilor“ cuprinzând opt victorii şi două rezultate de egalitate.

Echipele de start:

Farul (manager tehnic, Gheorghe Hagi): Aioani - K. Boli, Larie (cpt.), Artean, Kiki - Nedelcu, T. Băluță, Grameni - Alibec, L. Munteanu, A. Pitu.
 
Rezerve: Buzbuchi - Baravykas, Sîrbu, Borza, Casap, Doukoure, E. Sali, Ad. Mazilu, Vl. Morar 

CFR Cluj (antrenor, Dan Petrescu): Scuffet - Cr. Manea, Burcă (cpt.), Yuri, Braun - Boateng, Muhar, Cvek - Yeboah, Bîrligea, Krasniqi. 

Rezerve: Bălgrădean - R. Bălan, Țîru, Hoban, Petrila, Maglica, Malele, Janga. 

În tur, Farul s-a impus la Cluj-Napoca cu 3-1 (A. Pitu 35, L. Munteanu 63 și 88 / Malele 10 - penalty).  

În celelalte partide ale rundei a 22-a s-au înregistrat rezultatele:

U Cluj – FC Voluntari 2-1
Rapid – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 3-0
CS Mioveni – Petrolul Ploiești 1-0
FC Botoșani – Universitatea Craiova 1-0
FC Universitatea 1948 – UTA 1-1
FC Hermannstadt – FCSB 0-1
Chindia Târgoviște – FC Argeș 1-1.

UPDATE:

Mciul a început. Lovitura simbolică de start a fost dată de Petre Grigoraș, fost jucător și antrenor la Farul, dar care a antrenat și CFR Cluj. La partidă sunt prezenți și membri ai staff-ului tehnic al echipei naționale, printre care Ionel Gane și Florin Constantinovici. 

UPDATE:

Contraatac Farul, în minutul 10, iar Louis Munteanu trage pe lângă poartă din careu. 

UPDATE:

În minutul 16, Bîrligea amenință poarta Farului din apropiere, după o lovitură liberă. 

UPDATE:

În minutul 45+1, Manea trage de la distanță, dar mingea se duce peste poarta lui Aioani. În al patrulea minut de prelungiri, nici Yeboah nu nmirește ținta, din careu.  

UPDATE:

Arbitrul Istvan Kovacs a fluierat finalul primei reprize, scorul este 0-0. 

UPDATE:

A început repriza a doua. Primele schimbări ale meciului s-au făcut la pauză: la Farul – Sîrbu – în locul lui Nedelcu, iar la CFR – Petrila în locul lui Bîrligea.

UPDATE:

În minutul 49, CFR deschide scorul, prin Krasniqi, cu un șut din apropiere. 1-0 pentru oaspeți.   

UPDATE:

A doua schimbare la Farul, în minutul 55, Kiki îi lasă locul în teren lui Borza.  

UPDATE:

În minutul 59, CFR Cluj se desprinde la 2-0, după golul din penalty al lui Manea. Lovitura de pedeapsă a fost acordată pentru un fault în careu, în urma intervenției VAR. La cealaltă poartă, Louis Munteanu trage, dar portarul respinge.   

UPDATE:

În minutul 64, Hagi face două noi înlocuiri la Farul: Louis Munteanu - Vlad Morar, Grameni - Casap. Peste trei minute, la CFR iese Yeboah și intră Janga.

UPDATE:

În minutul 77, CFR Cluj marchează pentru 3-0, autor Petrila, din pasa lui Krasniqi. Imediat,, la Farul este aruncat în luptă Enes Sali, în locul lui Pitu.   

UPDATE:

În minutul 85, Țîru îi ia locul în teren lui Manea la CFR Cluj. În minutul 90, alte două mutări operate de Dan Petrescu: 90 Cvek – Hoban, Krasniqi - Maglica. Partida va avea cinci minute de prelungire. 

UPDATE:

Meciul s-a încheiat cu succesul clar al CFR Cluj, 3-0, iar cele două echipe fac rocada în clasament. Farul coboară pe locul doi, iar formația clujeană este noul lider, cu două puncte în fața „marinarilor“ (47 la 45).   

Derby-ul primei etape din 2023, dintre Farul și campioana en-titre CFR Cluj, a revenit oaspeților, 3-0, rezultat însă mult mai mare decât realitatea din teren. Farul a început bine meciul, a irosit o ocazie de "unu la unu" prin Louis Munteanu, iar apoi a primit, din păcate, trei goluri în partea secundă a meciului, se arată pe site-ul oficial al Farului.

Au evoluat:

Farul (manager tehnic Gheorghe Hagi): Aioani - Boli, Larie, Artean, Kiki (55 Borza) - Băluță, Nedelcu (46 Sîrbu), Grameni (64 Casap) - Pitu (78 Sali) - Alibec,  L. Munteanu (64 Morar). Rezerve: Buzbuchi - Baravykas, Doukoure, Mazilu.

CFR Cluj (antrenor Dan Petrescu): Scuffet - Manea (85 Țîru), Matias, Burcă, Braun - Boateng, Muhar, Cvek (90 Hoban) - Yeboah (67 Janga), Krasniqi (90 Maglica), Birligea (46 Petrila). Rezerve: Bălgrădean - Cr. Bălan, Bordeianu, Malele.

În etapa viitoare, Farul va juca în deplasare cu FCSB, a treia clasată, cu 41 de puncte. 

Sursa foto: Farul Constanța 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii