Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Andreea Bănică, despre compromisurile făcute în cariera muzicală

ro

11 Nov, 2020 21:54 2740 Marime text
  • Andreea Bănică a vorbit pe blogul său despre începuturile ei, despre formațiile Exotic și Blondy din care a făcut parte, dar, și despre sprijinul pe care soțul ei, Lucian, i l-a acordat de-a lungul timpului în cariera muzicală.
Constănțeanca Andreea Bănică a făcut o postare pe blogul său, referitoare la compromisurile făcute pentru cariera sa muzicală.

A vorbit despre începuturile ei, despre formațiile Exotic și Blondy din care a făcut parte, dar, și despre sprijinul pe care soțul ei, Lucian, i l-a acordat de-a lungul timpului.

Drumul în muzică al cântăreței a început la patru ani jumătate, pe vremea în care era la cămin.
 

Drumul meu în muzică a început la patru ani jumătate, pe vremea în care eram la cămin. Tatăl meu a descoperit atunci că am voce și ureche muzicală și am început să cânt muzică populară. El se ocupa mereu de mine și m-a dus peste tot pe unde era necesar să mă vadă lumea. Așa a ajuns să mă vadă Adrian Păunescu, pe când făcea Cenaclul Flacăra și venea le Eforie la Teatrul de Vară.

La spectacolele lor de pe litoral venea întotdeauna foarte multă lume și, într-o zi, tatăl meu m-a dus la el. Am cântat pe scenă și i-a plăcut mult de mine. I-a spus tatălui meu că am un talent foarte mare și că trebuie să merg mai departe și că dacă am să continui o să ajung să fiu un artist mare și valoros.

A vrut pe atunci să mă ia cu el la București însă, fiind prea mică nu a fost posibil. Pentru că nu puteam să ne mutăm cu toată familia la București, tatăl meu l-a întrebat ce putem face pe plan local și atunci el ne-a îndreptat către Casa Pionierilor pe atunci, la un profesor renumit. Am mers la Clubul Elevilor câțiva ani și, după ce m-am mărit, am plecat la Teatrul Fantasio unde am cântat și am avut un post de cântăreață, pentru care eram plătită. Eram foarte mândră de primii mei bănuți, dar nu vă imaginați că erau mulți.


Nu îmi doream să fiu singură pe scenă

În tot acest timp participam la multe festivaluri din țară unde câștigam premii mai mari sau mai mici, dar experiența în sine a fost foarte importantă pentru mine și m-a ajutat să devin omul care sunt astăzi. La festivalul de la Mamaia din 1998 m-a remarcat Costi Ioniță și am format împreună trupa Exotic.

Noi am fost prima trupă din România. După 3 ani, ne-am despărțit și am făcut parte, alături de Cristina Rus, din trupa Blondy. Primul nostru succes mare a fost piesa Numele tău și au apărut apoi și altele, a menționat Andreea Bănică pe andreeabanica.ro.

După 4 ani în care am cântat alături de Cristina, ea și-a dorit altceva, iar eu am rămas singură și mi-am luat două dansatoare. Nu îmi doream să fiu singură pe scenă și îmi plăcea mult ideea de trupă, dar mi-am luat inima în dinți și am mers mai departe.


Lucian m-a sprijinit mereu în cariera mea muzicală

După cum știți, Lucian m-a sprijinit mereu în cariera mea muzicală. De când ne-am cunoscut, Lucian a fost alături de mine și venea tot timpul la evenimentele la care mergeam și cântam și stătea în sală să vadă ce fac, cum fac. Eu aveam mari emoții. El a fost cel care a preluat frâiele de la tatăl meu. De la patru ani jumătate, tatăl meu mergea cu mine peste tot și, ușor-ușor, l-am lăsat pe tata acasă și mergeam cu iubitul la spectacole. Lucian chiar a preluat sarcina de la tata, și tata știa că m-a lăsat pe mâini bune.



Ulterior, am intrat în trupa Exotic și Lucian a devenit practic impresarul trupei, apoi a făcut cursuri de impresariat artisitic și management și așa am ajuns să lucrăm de atâția ani împreună. E un sentiment frumos când știi că lucrezi cu persoana iubită și știi că îți este într-u totul devotat și face totul pentru tine, a precizat Andreea Bănică.


Sursa foto: Facebook/ Andreea Bănică
Sursa video: Youtube/ Andreea Bănică
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii