Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:46 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost și oficial la Farul Constanța Ionel Dănciulescu își serbează astăzi ziua de naștere

ro

06 Dec, 2020 11:05 1744 Marime text
  • Ionel Dănciulescu este jucătorul român cu cele mai multe meciuri disputate în Liga 1, al doilea marcator din istoria campionatului, după Dudu Georgescu, și golgeterul Cupei României. 
Fostul fotbalist Ionel Dănciulescu își serbează astăzi ziua de naștere, „Corbul” ajungând la 44 de ani.
 
Născut la Slatina, Dănciulescu este jucătorul român cu cele mai multe meciuri disputate în Liga 1 (515), al doilea marcator din istoria campionatului, după Dudu Georgescu (cu 214 goluri) și golgeterul Cupei României (cu 41 de reușite). 
 
Dănciulescu a jucat la Electroputere Craiova, Dinamo, Altay Izmir, Steaua, Shandong Luneng și Hercules Alicante, evoluând și la echipa națională (opt meciuri, două goluri - ambele în amicalul cu Germania, câștigat cu 5-1 de tricolori). 
 
Atacant și un prolific marcator, Ionel Dănciulescu a fost și golgeter în Liga 1, retrăgându-se din activitatea competițională la 36 de ani.   
  
Dănciulescu are în palmaresa cinci titluri de campion, cinci Cupe ale României, trei Supercupe, două titluri de golgheter și o distincție de Fotbalistul Anului.  
 
După ce a încheiat activitatea de fotbalist, Ionel Dănciulescu s-a dedicat muncii în administrația sportivă.
 
O perioadă scurtă (aproape două luni, în toamna lui 2018), a activat și la Farul Constanța, întâi ca team manager, iar apoi ca delegat al echipei.  

Sursa foto: FC Farul Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii