Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Semne bune la SSC Farul Constanţa. Din peisaj lipseşte totuşi ceva…

ro

27 Oct, 2018 00:00 3167 Marime text
Preluată de Ciprian Marica, echipa de fotbal SSC Farul Constanţa, nou promovată în Liga a 2-a, plusează la capitolul atractivitate, interes stârnit şi imagine, după venirea ca finanţator a fostului internaţional român. Sunt lucruri palpabile, însă din peisaj lipseşte totuşi ceva, astfel încât bucuria dată de fenomenul Farul să fie deplină.
 
Asocierea numelui Farul cu cel al lui Ciprian Marica e benefică în planul mediatizării echipei înfiinţate acum doi ani de fanii constănţeni, pentru a ţine în viaţă spiritul farist. SSC Farul e mult mai prezentă acum în media centrală, se vorbeşte mult mai mult de ea şi e căutată mult mai mult. Îmi era dor de declaraţiile din faţa tribune oficiale, de ziariştii strânşi ciopor acolo, la finalul meciurilor, aşteptând ieşirea de la oficială a VIP-urilor. Acest moment gazetăresc a înviat. Venirea lui Ciprian Marica, iar ulterior şi a lui Ionel Dănciulescu e, din punctul de vedere al imaginii SSC Farul, clar, un plus.

Marica a declarat că are planuri mari la Farul, atât pur sportive şi tehnice, cât şi în ce priveşte dezvoltarea clubului şi depăşirea de către acesta a graniţelor tuşate ale terenului şi pătrunderea simţitoare în comunitate, prin campanii de fidelizare a publicului. Conferinţa de presă a lui Ciprian Marica şi a colaboratorilor săi, de prezentare a Farului sub noul ei început, a fost una bine organizată. Ideile de marketing de punere mai bine în valoare a brandului Farul, crearea noului logo, programul MasterClass FC Farul, care l-a avut ca prim invitat pe celebrul Anghel Iordănescu sau iniţiativa clubului prin care mai multe glorii ale FC Farul au acum steaguri personalizate la arena din strada Primăverii sunt noi exemple că Farul câştigă tot mai mult capital de imagine.

Semne bune, aşadar, la clubul constănţean.
 
Din peisaj lipseşte totuşi ceva… Un stadion nou în oraş!

Am mai scris despre acest neajuns al Constanţei fotbalistice, dar simt nevoia să o repet. SSC Farul a obţinut acceptul Primăriei Constanţa de a juca pe arena „Gheorghe Hagi”, după ce începuse Liga a 2-a în pribegie, şi din capul locului spun că aceasta e, fără dor şi poate, un atu. Faptul că meciurile cu SSC Farul gazdă sunt susţinute acasă, în faţa propriului public, semnificativ în număr mult mai mare decât la Techirghiol sau la Ovidiu, chiar dacă, la Constanţa, spectatorii nu beneficiază de toată capacitatea stadionului, ajută mult echipa.

Gândiţi-vă, însă, ce interes şi ce emulaţie s-ar stârni în rândul iubitorilor de fotbal din Constanţa, dacă aceştia ar avea la dispoziţie un stadion nou, operă a autorităţilor locale sau centrale. Exemple despre cât de benefică în revigorarea fenomenului fotbalistic local a fost ridicarea unei arene ultramoderne sunt multe în ţară, iar cel mai grăitor e cel de la Craiova.
 
Părerea mea e că la Constanţa un stadion nou, dublat, desigur, de o echipă valoroasă şi cu rezultate (pe care Marica şi cei din jurul său vor să o creeze), ar fi elementul hotărâtor, declicul care să atragă mult mai mulţi oameni la meciuri şi, de ce nu, noi finanţatori. Plus revenirea Constanţei pe lista de gazde a Federaţiei pentru echipele naţionale ori pentru finalele organizate. 
 
Sigur, mi s-ar putea spune că Primăria doar ce a preluat stadionul din strada Primăverii, astfel că e nevoie de timp pentru gestionare şi de cheltuieli mari, iar eu m-am găsit să vorbesc de un stadion nou? De acord, dar îmi este permis să visez şi să sper? Chiar dacă risc să rămân numai cu visul? Pe de altă parte, nu simţiţi lipsa, la Constanţa, a marilor meciuri cu un stadion plin? Eu da.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii