Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Xenoti și Coronavirus

ro

19 Mar, 2020 00:00 3286 Marime text


Judecătorii Tribunalului Constanța au decis amânarea procesului ce privește insolvența firmei Xenoti SRL. Decizia a venit pe fondul măsurilor adoptate la nivelul instanțelor de judecată pentru prevenirea răspândirii epidemiei de Coronavirus. În paralel, Hotelul Flora, din Mamaia, deținut de Xenoti, a devenit centru de carantinare, tot în contextul răspândirii noului virus COVID-19.
Cu o nouă înfățișare în proces programată încă din decembrie 2019 să aibă loc la începutul acestei săptămâni, dosarul de insolvență ce privește societatea Xenoti SRL a trecut pe lista cauzelor ce suportă amânare. Astfel, la data stabilită pentru continuarea procedurii insolvenței, judecătorii Tribunalului Constanța au decis direct amânarea dosarului și au acordat un nou termen la data de 18 mai, la ora 11.00.
Așa cum menționam anterior, amânarea a fost decisă „având în vedere Hotărârea CSM nr. 192/13.03.2020, urmare a măsurilor de prevenire și limitare a eventualelor îmbolnăviri cu noul coronavirus“.
Aceasta nu este însă singura „intersectare“ dintre COVID-19 și societatea deținută de fostul primar Radu Mazăre, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu și cunoscutul afacerist constănțean Sorin Strutinsky.
Mai exact, pe fondul aceleiași epidemii de Coronavirus ce a dus la amânarea procesului de insolvență, Hotelul Flora din Mamaia, deținut de firma în discuție, a devenit „loc de carantinare“ pentru persoanele întoarse în țară din zone afectate de virus și care trebuie să stea în carantină 14 zile.
În acest sens, la finele săptămânii trecute, un convoi de persoane aflate în carantină a fost însoțit de autorități în deplasarea către hotelul constănțean. De altfel, începând din aceeași zi, forțelor de ordine li s-a solicitat de către autorități să asigure măsurile de menținere a ordinii publice în apropiere unității de cazare.
În întregul context al epidemiei de Coronavirus, rămâne de văzut dacă înfățișarea stabilită pentru data de 18 mai în procesul privind insolvența Xenoti se va putea desfășura în condiții normale, ori dacă se va impune o nouă amânare.

Citește și:

Se cere înlocuirea administratorului judiciar:
Raportul de insolvenţă al Xenoti SRL. Cum a preluat firma datoriile lui Strutinsky

Soluție pentru carantină, la Constanța. DSP cere sprijinul unităților de cazare (document)

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii