Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:36 31 01 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Violatorul din Tomis Nord a fost trimis în judecată!

ro

19 Nov, 2022 16:11 1296 Marime text
 
  • Fapta a a vut loc la data de 2 septembrie 2022, în jurul orei 22:30, când polițiști din cadrul Secției 2 Poliție au fost sesizați prin apel 112, cu privire la faptul că o minoră a fost victima unei infracțiuni de viol.
  • Deplasați la fața locului polițiștii au constatat faptul că minora, de 15 ani, ar fi fost acostată de un bărbat, care ar fi constrâns-o să întrețină raporturi sexuale cu acesta.
  • În urma verificărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat bărbatul, de 24 de ani, acesta fiind reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventiv.
  • Precizăm totodată că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
  
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui individ, de 24 de ani, acuzat că ar fi violat o minoră, de 15 ani, în spatele unui bloc din Tomis Nord.
 
Inculpatul este acuzat de săvârșirea în stare de recidivă postexecutorie a infracțiunilor de viol, tâlhărie calificată, tentativă la viol și tâlhărie
 
Dosarul va fi soluționat de Judecătoria Constanța.
 
Recent, Judecătoria a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa și a dispus prelungirea măsurii arestului preventiv față de inculpatul. Mai mult, instanța a respins ca neîntemeiată cererea inculpatului de luare a unei măsuri preventive mai ușoare.
 
Amintim că, la data de 2 septembrie 2022, în jurul orei 22:30, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție au fost sesizați prin apel 112, cu privire la faptul că o minoră a fost victima unei infracțiuni de viol.
 
Deplasați la fața locului polițiștii au constatat faptul că minora, de 15 ani, ar fi fost acostată de un bărbat, care ar fi constrâns-o să întrețină raporturi sexuale cu acesta.
 
În urma verificărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat bărbatul, de 24 de ani, acesta fiind reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventiv.
 
Ulterior, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propunere de sesizare a instanței de judecată, în vederea arestării preventive pentru 30 de zile, iar instanța a admis propunerea.

 
În cauză, a fost întocmit un dosar de cercetare penală.
 
Precizăm totodată că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Viol la Castelu! Victima are 11 ani

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii