Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victima are 15 ani Viol în spatele unui bloc din Tomis Nord! Principalul suspect, în arest

ro

04 Oct, 2022 09:33 2879 Marime text
 
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au solicitat și obținut menținerea în stare de arest preventiv a individului acuzat că ar fi violat o fată, de 15 ani.
 
Decizia nu este una definitivă!
 
Oficial
 

Solutia pe scurt: În baza art. 234 alin. 1 C.pr.pen., admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa în dosarul de urmărire penală. În baza art. 236 alin. 1 C.pr.pen. rap. la art. 223 alin. 2 C.pr.pen. și art. 202 alin. 1 și 3 C.pr.pen., prelungeşte măsura arestului preventiv a inculpatului cercetat pentru săvârșirea în stare de recidivă postexecutorie a infracțiunilor de viol, prevăzută ți pedepsită de dispoziâiile art. 218 alin. 1 ți alin. 3 lit. c) C.pen., cu aplicarea prevederilor art. 41 alin. 1 C.pen., tâlhărie calificată, prevăzută și pedepsită de dispozițiile art. 233 – art. 234 alin. 1 lit. a) și d) C.pen., cu aplicarea prevederilor art. 41 alin. 1 C.pen., tentativă la viol, prevăzută și pedepsită de dispozițiile art. 32 alin. 1 C.pen. raportat la art. 218 alin. 1 C.pen., cu aplicarea prevederilor art. 41 alin. 1 C.pen., și tâlhărie calificată, prevăzută și pedepsită de dispozițiile art. 233 – art. 234 alin. 1 lit. d) C.pen., cu aplicarea prevederilor art. 41 alin. 1 C.pen., toate aplicarea prevederilor art. 38 alin. 1 C.pen. În baza art. 242 alin. 2 C.pr.pen., respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului de luare a unei măsuri preventive mai ușoare. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de a formula contestație în termen 48 de ore de la comunicare. Contestaţia se depune la Judecătoria Constanţa.

 
Amintim că la data de 2 septembrie 2022, în jurul orei 22:30, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție au fost sesizați prin apel 112, cu privire la faptul că o minoră a fost victima unei infracțiuni de viol.
 
Deplasați la fața locului polițiștii au constatat faptul că minora, de 15 ani, ar fi fost acostată de un bărbat, care ar fi constrâns-o să întrețină raporturi sexuale cu acesta.
 
În urma verificărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat bărbatul, de 24 de ani, acesta fiind reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventiv.
 
Ulterior, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propunere de sesizare a instanței de judecată, în vederea arestării preventive pentru 30 de zile, iar instanța a admis propunerea.
 
În cauză, a fost întocmit un dosar de cercetare penală.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii