Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Vă dezbrac de uniformă!“ Polițiști amenințați de un comandant de navă, în Portul Constanța! Prima condamnare, cu executare!

ro

03 Oct, 2022 00:00 2657 Marime text
 
  • Inculpatul este suspectat că, în timp ce încerca să iasă din portul Constanţa, a adresat ameninţări agenţilor de poliţie (...) şi (...), ambii din cadrul Gărzii de Coastă- G.N. Constanţa, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, chemaţi de un coleg al agentului de pază (...), creându-le astfel acestora o temere pentru viaţa şi integritatea lor fizică şi tulburând ordinea şi liniştea publică.
  • Mai mult, inculpatul le-a spus oamenilor legii că este comandat de navă și că, dacă nu este lăsat să plece, îi va dezbraca de uniformă de polițiști.
  • Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
 
Judecătoria Constanța a decis condamnarea în primă instanță a unui cetățean străin la închisoare cu executare, acesta fiind acuzat de comiterea infracțiunii de ultraj!
 
Oficial
 

„Condamnă pe inculpat la 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj (persoană vătămată (...). 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj (persoană vătămată (...). 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice. Constată că infracţiunile deduse judecăţii sunt concurente cu infracţiunea pentru care inculpatul a fost condamnat prin sentinţa penală (...) Constată că prin sentinţa penală (...) s-a constatat dezincriminarea infracţiunii de contrabandă şi s-a dispus încetarea executării pedepsei de 2 ani închisoare aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă asimilată, prevăzută de art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006, fiind astfel anulate formele de executare emise în baza sentinţei penale (...). Contopeşte pedepsele stabilite prin prezenta hotărâre cu pedeapsa de 8 luni închisoare stabilită prin sentinţa penală (...) va aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea, aceea de 1 an închisoare, la care se va adăuga un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse cu închisoarea stabilite, respectiv un spor de 10 luni şi 10 zile închisoare, inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 1 an, 10 luni şi 10 zile închisoare. Pedeapsa astfel stabilită se va executa în regim de detenţie. Ia act că persoanele vătămate nu s-au constituit părţi civile în cauză“.

 
În prezent, dosarul se află pe rolul Curții de Apel Constanța, instanță ce va lua o decizie definitivă.
 
Pe scurt, inculpatul este suspectat că în luna martie 2019, în jurul orei 21.00, în timp ce încerca să iasă din portul Constanţa, a adresat ameninţări agenţilor de poliţie (...) şi (...), ambii din cadrul Gărzii de Coastă- G.N. Constanţa, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, chemaţi de un coleg al agentului de pază (...), creându-le astfel acestora o temere pentru viaţa şi integritatea lor fizică şi tulburând ordinea şi liniştea publică.
 
Mai mult, inculpatul le-a spus oamenilor legii că este comandat de navă și că, dacă nu este lăsat să plece, îi va dezbraca de uniformă de polițiști.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Polițiști amenințați cu moartea!
Scene șocante în satul Făurei! Judecătorii din Constanța au rămas în pronunțare (VIDEO)

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii