Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unul dintre dosarele DNA Constanţa, amânat. Inculpata, „promovată“ şi de ANI

ro

13 May, 2017 00:00 2294 Marime text
Tribunalul Tulcea a amânat pentru finele acestei luni judecata în dosarul în care Otilia-Florentina Bobocea, în calitate de secretar al Primăriei Oraşului Babadag, a fost deferită Justiţiei de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. În cauză, Bobocea este suspectată de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene (două infracţiuni), fals intelectual şi conflict de interese.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, „la data de 29 mai 2012, inculpata Bobocea Otilia-Florentina, în calitate de secretar al Primăriei Oraşului Babadag, a depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai multe documente în care se atestau date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemei unice de sprijin pe suprafaţă, pentru o suprafaţă de zece hectare teren agricol, pe care nu-l deţinea în realitate“.
 
„Pe unul dintre aceste documente, inculpata, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a semnat în fals «pentru Primar». Toate aceste aspecte au avut drept consecinţă obţinerea unui folos patrimonial pentru sine, respectiv sprijin financiar acordat de APIA în cadrul campaniei 2012 în sumă de 9.890,10 lei. În luna iulie a aceluiaşi an, în contextul unui alt proiect finanţat din fonduri nerambursabile, inculpata Bobocea Otilia-Florentina, în aceeaşi calitate, a depus la APIA documente care conţineau informaţii necorespunzătoare adevărului, în sensul că: a lucrat în cadrul unei ferme cinci ore/zi, a participat la un curs formare profesională şi dezvoltare regională, deţine în proprietate aceeaşi suprafaţă de teren de zece hectare etc.)“, se mai arată în rechizitoriul cauzei.
 
Prin acest demers infracţional, femeia ar fi obţinut, pe nedrept, fonduri europene în cuantum de 106.668 de lei, potrivit DNA.
 
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură a precizat că se constituie parte civilă în cauză cu suma totală de 116.156,81 de lei. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea, cu propunere de a se menţine măsura asigurătoare dispusă în cauză. Oricare va fi decizia Tribunalului, aceasta va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Zilele trecute, Agenţia Naţională de Integritate a anunţat constatarea „încălcării regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către Bobocea Otilia-Florentina, secretar al Unităţii Administrativ-Teritoriale Babadag, oraşul Tulcea“.
 
„În perioada exercitării funcţiei publice de secretar al Unităţii Administrativ-Teritoriale Babadag, judeţul Tulcea, Bobocea Otilia-Florentina a avizat pentru legalitate, în anul 2012, o Dispoziţie prin care s-a revocat o altă Dispoziţie emisă de către primarul oraşului Babadag, prin care persoana evaluată fusese sancţionată. (…) Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Bobocea Otilia-Florentina a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare“, conform ANI.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii