Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un recidivist a băgat 12 telefoane în penitenciar! Dosar mai puțin obișnuit, închis la Constanța prin încetarea procesului penal

ro

21 Feb, 2023 11:21 3680 Marime text



Judecătoria Constanța s-a pronunțat într-un dosar penal mai puțin obișnuit!
 
Inculpatul (un recidivist) a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de introducere în mod ilicit de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor şi alcool în penitenciar.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
 
În fapt, s-a reținut în sarcina inculpatului că, în decembrie 2017, cu intenţie, a introdus în incinta Penitenciarului Poarta Albă – Secţia Exterioară Valu lui Traian, în mod ilicit, un număr de 12 telefoane mobile şi accesoriile acestora.
 
În urmă cu puțin timp, Judecătoria Constanța a încetat procesul penal față de inculpat, întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale.
 
Totodată, instanța a dispus confiscarea de la inculpat a 12 telefoane mobile diferite mărci, trei încărcătoare de diferite mărci, un handsfree și un acumulator marca.
 
Decizia Judecătoriei Constanța nu este una definitivă!
 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
DNA angajează! Printre condiții, minimum 18 ani împliniți
 
Concurs cu greutate la IPJ Constanța!
Se caută șef pentru Biroul Rutier

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii