Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:58 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un polițist rutier din județul Constanța, la judecată cu ANI. Dosarul, la Curtea de Apel

ro

16 Jul, 2020 00:00 1536 Marime text
  • Polițistul este acuzat că a deținut și a exercitat simultan calitatea de polițist rutier în Cernavodă, precum și calitatea de instructor auto în cadrul unei societăți comerciale.

Dumitru Mișcu, funcționar public cu statut special în Poliția Orașului Cernavodă, județul Constanța, solicită în instanță anularea unui document emis de Agenţia Naţională de Integritate!


Dosarul (1307/118/2020) a fost înregistrat pe rolul Secţiei a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal din Curtea de Apel Constanța.


Și asta după ce Tribunalul Constanța, instanță investită inițial cu soluționarea procesului, a declinat competenţa de soluţionare a cererii de chemare în judecată în favoarea Curţii de Apel Constanţa. Dosarul are ca obiect „anulare act administrativ Conflict de interese/incompatibilitate - constatate de ANI“.


Până în prezent, Curtea de Apel nu a stabilit primul termen de judecată.


Amintim că, pe data de 12 februarie, Agenția Națională de Integritate a anunțat constatarea stării de incompatibilitate în cazul a zece persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010.


Printre cele zece persoane se află și Dumitru Mișcu, funcționar public cu statut special în Poliția Orașului Cernavodă, județul Constanța.


Potrivit ANI, polițiștul, „începând cu data de 11 aprilie 2018, deține și exercită simultan calitatea de funcționar public cu statut special (agent de poliție cu atribuții de polițist rutier) în cadrul Poliției Orașului Cernavodă, precum și calitatea de instructor auto în cadrul unei societăți comerciale, încălcând astfel dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003“.


Citește și

ANI
Avere nejustificată pentru un fost director în cadrul unei societăți comerciale la care Primăria Constanța este acționar majoritar sau semnificativ


De azi
O nouă delegare în funcția de procuror general. Magistratul Gigi Valentin Ștefan, șef peste anchetatorii dobrogeni de patru ani
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii