Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța S-a stabilit primul termen în dosarul polițistului de la Locală, amendat de un coleg de la Poliția Rutieră

ro

05 Aug, 2020 00:00 3560 Marime text
  • Temeinicia și legalitatea procesului verbal de contravenție pot fi analizate doar de către instanța de judecată.
  • Polițistul local a fost amendat cu suma de 500 de lei.

Magistrații Judecătoriei Constanța au stabilit primul termen în dosarul în care un polițist din cadrul Poliției Locale Constanța contestă o amendă primită pe data de 31 martie de la un polițist de la Poliția Rutieră. Se pare că polițistul local ar fi refuzat să îi dea datele personale polițistului de la Rutieră, motiv pentru care a fost amendat cu suma de 500 de lei. Nemulțumit de sancțiunea primită, polițistul local s-a adresat Judecătoriei Constanța și solicitând anularea amenzii încasate.
 
Dosarul se va afla pentru prima dată în atenția judecătorilor aproape de finele lunii octombrie.
 

Detaliat

 
În seara zilei de data de 31 martie, un echipaj al Poliției Locale Constanța se afla pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța. La un moment dat, echipajul a tras pe dreapta un auto care nu avea aprinse luminile de întâlnire și al cărui șofer părea băut. Atunci, polițistul local a chemat la fața locului, în ajutor, un echipaj al Poliției Rutiere Constanța. Ulterior cercetărilor specifice, oamenii legii au stabilit că șoferul tras pe dreapta nu avea permis de conducere. Mai mult, el băuse înainte să se urse la volan (0,32 alcool pur în aerul expirat).
 
Pentru a demara cercetările specifice unui dosar penal, deschis pe numele conducătorului auto, polițistul de la Rutieră i-a solicitat buletinul polițistului local care a tras pe dreapta respectiva mașină. În acest context, cel de la Locală ar fi refuzat să se legitimeze iar cel de la Rutieră l-a amendat cu suma de 500 de lei.  
 

Oficial

 
„Referitor la evenimentul din data de 31 martie, în care au fost implicați un polițist din cadrul Biroului Rutier Constanța și un polițist din cadrul Poliției Locale Constanța, va comunicăm următoarele: La data de 31 martie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a fost sesizat de către reprezentanții Poliției Locale Constanța cu privire la faptul că un polițist local a fost sancționat de către un polițist rutier. La aceeași dată, conducerea I.P.J. Constanța a dispus activități de cercetare prealabilă în vederea stabilirii existenței sau inexistenței vreunei abateri disciplinare a polițistului în cauză. Menționăm faptul că temeinicia și legalitatea procesului verbal de contravenție pot fi analizate doar de către instanța de judecată“, se mai arată în punctul de vedere al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
 
Citește și
 
Constănțeancă amendată de Poliția Locală din cauza aerului condiționat. S-a ajuns în instanță

Poliția Locală a amendat Parchetul Curții de Apel Constanţa pentru parcare neregulamentară. Procesul va fi reluat

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii