Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:28 22 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un poliţist din Constanţa, muşcat de deget. Ieri s-a luat o decizie definitivă

ro

11 Oct, 2018 00:00 1233 Marime text
Un poliţist din Constanţa a fost muşcat, în timpul unei misiuni, de degetul mijlociu al mâinii stângi! Autorul a fost trimis în judecată şi ulterior condamnat pentru ultraj, la un an şi trei luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de ultraj, şi la alte nouă luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice.
 
Instanţa a contopit pedepsele stabilite prin prezenta şi a dispus condamnarea inculpatului la pedeapsa cea mai grea, de un an şi trei luni de închisoare, la care a adăugat trei luni de închisoare, reprezentând 1/3 din cealaltă pedeapsă. În final, inculpatul a luat un an şi şase luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere. Totodată, magistraţii au stabilit un termen de supraveghere de doi ani.

Nemulţumiţi, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au atacat decizia Judecătoriei Constanţa la Curtea de Apel, instanţă care ieri a decis rejudecarea cazului de către prima instanţă. Hotărârea este definitivă.

În actul de sesizare a instanţei, procurorii arată că, la începutul lunii mai 2016, poliţiştii din judeţul Constanţa au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat are un comportament deviant, provocând scandal.

Deplasându-se la faţa locului, patrula de poliţie formată dintr-un agent-şef adjunct de poliţie şi un agent de poliţie locală l-a identificat pe inculpat, care spunea lucruri fără sens şi îi înjura pe cei care treceau strada. La vederea echipajului de poliţie, inculpatul a devenit mai recalcitrant, context în care oamenii legii au încercat încătuşarea individului.

În timpul procedurii de încătuşare, inculpatul a devenit violent şi a încercat să-l muşte pe poliţist de pulpa piciorului stâng. Omul legii a reuşit să se salveze, însă, tot în timp ce se încerca încătuşarea inculpatului, acesta l-a muşcat pe poliţist de unul dintre degetele de la mâna stângă. Imediat, un bărbat care se afla în apropiere a luat o sticlă de sifon, după care a pulverizat apă în gura inculpatului. În consecinţă, inculpatul i-a dat drumul poliţistului, care a reuşit astfel să îşi salveze degetul.

Ti-a placut articolul?

Comentarii