Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:40 15 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Poliţist muşcat în misiune. Inculpatul merge la puşcărie

ro

27 Sep, 2019 00:00 1047 Marime text
Curtea de Apel Constanţa a dispus ieri condamnarea definitivă a unui bărbat în vârstă de 41 de ani, din Medgidia, acuzat de lovire sau alte violenţe, distrugere şi ultraj. Instanţa a dispus condamnarea inculpatului la un an şi zece luni de închisoare cu executare. Decizia este definitivă.
 
În actul de sesizare a instanţei, procurorii arată că „la data de 24/25 iunie 2014, Poliţia municipiului Medgidia a fost sesizată prin SNUAU 112 de persoana vătămată (…) cu privire la faptul că o persoană necunoscută i-a distrus paravântul portierei stânga spate a autoturismului său şi i-a adresat ameninţări şi injurii“.
 
„Ulterior, persoana vătămată (…) a formulat şi o plângere penală prin care reclama faptul că o persoană aflată sub influenţa alcoolului a lovit-o şi i-a distrus şi paravântul portierei. Urmare a apelului la 112, un echipaj de poliţie s-a deplasat către zona Balada din municipiul Medgidia, în staţia de taxiuri amplasată în apropierea sediului Judecătoriei Medgidia. La momentul săvârşirii faptelor iniţiale, persoana vătămată (…) se afla cu taxiul său în respectiva staţie, aşteptând eventuali clienţi. Când poliţiştii au ajuns în locul indicat, agresorul nu se mai afla în zonă, fiind necesară căutarea lui. Acesta a fost observat la câteva zeci de metri distanţă şi a fost somat să stea pe loc dar, cu toate acestea, a fugit, încercând să scape. Poliţiştii l-au ajuns din urmă, l-au imobilizat şi l-au introdus în maşina de poliţie cu intenţia de a-l duce la sediul instituţiei. În acelaşi timp, individul a fost prezentat persoanei vătămate (…), care l-a recunoscut ca fiind cel care anterior îl agresase şi îi distrusese componenta portierei stânga spate a autoturismului“, se mai arată în rechizitoriul cauzei.
 
Mai departe, pe durata deplasării spre sediul Poliţiei Medgidia, autoturismul de serviciu a fost condus de subofiţerul (…), iar persoana vătămată (…) şi inculpatul (…) se aflau pe bancheta din spate, acesta din urmă fiind încătuşat. Astfel cum rezultă din declaraţia persoanei vătămate, la un moment dat, din cauza stării de ebrietate, inculpatul s-a aplecat cu capul în faţă, între cele două scaune, incomodându-l pe şofer. La rugămintea acestuia din urmă, persoana vătămată (…) a încercat să-l tragă pe inculpat înapoi pe bancheta din spate, prinzându-l cu mâna de umăr. În acel moment inculpatul l-a muşcat pe subofiţer de degetul mare al mâinii stângi“.
 
Examinarea medico-legală a persoanei vătămate (…) a relevat leziuni de violenţă produse prin strivire cu arcade dentare umane şi care au necesitat pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii