Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:54 28 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițist mușcat de gât până la sânge! Inculpatul a luat cu suspendare. Ce despăgubiri va primi omul legii

ro

30 Nov, 2020 00:00 1097 Marime text
  • Inculpatul și-a apropiat capul de polițist și l-a mușcat de gât de partea dreaptă, rămânând astfel cu gura încleștată, refuzând să îi mai dea drumul.
  • Pentru a scăpa de mușcătură, polițistul a introdus un deget în ochiul stâng al agresorului, forțându-l astfel să elibereze mușcătura și să se depărteze.
  • În urma acestei agresiuni prin mușcare, agentului de poliție i-a fost provocată o rană sângerândă la gât.

Verdict final în cazul unui bărbat, de 40 de ani, din Niculiţel, județ Tulcea, acuzat că a mușcat de gât un polițist, incident în urma căuia omul legii a suferit o rană sângerândă! Judecătorii Curții de Apel Constanța au decis, vineri, 27 noiembrie 2020, că nu este necesar ca inculpatul primească închisoare cu executare efectivă. Mai exact, magistrații i-au aplicat individului doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.
 
De asemenea, judecătorii au hotărât obligarea inculpatului la plata către partea civilă (polițist) a sumei de 6000 lei reprezentând diferenţă despăgubiri și 10.000 lei cu titlu de despăgubiri.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.
 

Date din anchetă

 
Conform procurorilor, la data de 11.10.2019 a fost înregistrată plângerea polițistului, prin care a reclamat faptul că la data de 11.10.2019, în jurul orelor 18:30 în timp ce se afla în stradă, în calitate de agent de poliție în exercitarea atribuțiunilor de serviciu pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, a fost mușcat de zona gâtului în partea dreaptă de către inculpatul D.C.M. și amenințat de către acesta cu acte de violență fizică și cu moartea.
 

Apel prin 112

 
În fapt, povestea începe când o femeie a anunțat prin 112 o stare de conflict însoțită de agresiuni ce se petrecea pe stradă în fața curții sale. Personalul de la Dispeceratul SNUAU 112 al I.P.J. Tulcea a transmis sesizarea formulată de sus-numita către agentul șef adjunct, care figura de serviciu.
 

Polițistul, în civil

 
Întrucât polițistul locuiește în apropierea domiciliului persoanei apelante (aproximativ 20 de metri), și pentru că din curtea sa nu se auzea niciun scandal, nevăzând vreo persoană în stradă, s-a hotărât să se deplaseze spre locația în cauză deși era îmbrăcat civil, întrucât ar fi pierdut timp pentru a se deplasa la sediul postului de poliție, unde ar fi trebuit să aștepte colegul cu care trebuia să intervină și să se deplaseze cu autospeciala din dotare.
 
Astfel, deplasându-se aproximativ zece metri, a auzit că de pe acea stradă vine cineva către el, înjurându-l. Uitându-se în acea direcție a observat că persoana în cauză era inculpatul, care venea în pas alert către el, având un lanț metalic în mână, pe care în timp ce se deplasa și-l înfășura pe mâna dreaptă.
 

Inculpatul a rămas cu gura încleștată în gâtul polițistului

 
Agentul de poliție, observând că inculpatul este în stare avansată de ebrietate, a încercat să-l țină la distanță, întinzând mâna, însă inculpatul se repezea către el, făcându-se că îl lovește, ca mai apoi acesta să facă o mișcare a brațului drept cu intenția de a-l lovi.

 

Polițistul a introdus un deget în ochiul stâng al agresorului

 
În acel moment, persoana vătămată l-a prins de mâini pe agresor pentru a-l imobiliza, însă individul și-a apropiat capul de el și l-a mușcat de gât de partea dreaptă, rămânând astfel cu gura încleștată, refuzând să îi mai dea drumul.
 
Pentru a scăpa de mușcătură, polițistul a introdus un deget în ochiul stâng al agresorului, forțându-l astfel să elibereze mușcătura și să se depărteze; în urma acestei agresiuni prin mușcare, agentului de poliție i-a fost provocată o rană sângerândă la gât. În continuare, polițistul a reușit imobilizarea agresorului, solicitând telefonic sprijin șefului de post.
 
Sursa motivare: rolii.ro
 
Citește și
 
Un polițist din Tulcea, amenințat cu un ciob de sticlă și cu o țeavă metalică. Inculpatul a fost amendat

Judecătorii explică de ce a luat cu suspendare tânărul acuzat că a bătut și amenințat un echipaj SMURD Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii