Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:14 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un funcţionar bancar din Constanţa, condamnat. A bătut palma cu procurorii DNA

ro

25 May, 2018 00:00 1297 Marime text
Judecătorii din Tribunalul Constanţa au admis, ieri, acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între DNA Constanţa şi Elena Cristina Didea, fost funcționar bancar. Acordul a fost încheiat în dosarul privind cele peste 20 de percheziţii domiciliare efectuate pe raza judeţelor Constanţa, Călăraşi şi în municipiul Bucureşti.
Instanţa a stabilit pedeapsa de zece luni de închisoare în sarcina inculpatei, pentru săvârşirea infracţiunii de permitere a accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii. Magistraţii au amânat aplicarea pedepsei închisorii stabilite pe un termen de supraveghere de doi ani. Totodată, Tribunalul i-a impus inculpatei obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 30 de zile la Biblioteca Judeţeană I.N Roman.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, „în perioada anilor 2014 - 2017, inculpații Suliman Giuniet și Țîrdea Florin-Gheorghe au exercitat constrângeri asupra unor oameni de afaceri (martori în cauză), pentru a-i determina să le remită sume de bani cuprinse între 200 și 35.000 de euro“.
 
„În același context, inculpatul Țîrdea Florin-Gheorghe a incendiat două mașini ce aparțineau unuia dintre martori. Banii respectivi au fost ceruți în contul unor împrumuturi infime acordate anterior martorilor de către inculpații Suliman Giuniet și Iașar Bechir, la care fuseseră adăugate dobânzi substanțiale (50% pe săptămână), cu scopul obținerii în mod injust a unor foloase materiale. În perioada aprilie - iunie 2017, inculpatul Iașar Bechir, împreună cu inculpații Iancu Ion, Marcu Adrian și Luca Nicolae Cosmin, cu ocazia organizării unor jocuri de noroc, au indus în eroare o persoană prin prezentarea ca adevărate a unor fapte mincinoase, aspecte care i-au provocat acesteia pagube patrimoniale în valoare de 250.000 de euro. În același context, în luna iunie 2017, la solicitarea lui Iașar Bechir, inculpata Didea Elena Cristina, în calitate de funcționar bancar, a accesat date legate de rulajul contului persoanei induse în eroare în condițiile de mai sus, pe care le-a comunicat ulterior primului. Anterior, inculpații Iașar Bechir, Iașar Elvis, Iancu Ion, Marcu Adrian, Luca Nicolae Cosmin și Didea Elena Cristina au încheiat cu procurorii anticorupție câte un acord de recunoaștere a vinovăției.
 
În prezența avocaților, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor (constituire a unui grup infracțional organizat, șantaj, complicitate la înșelăciune și permitere a accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității), au acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și au fost de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora (între 10 luni cu amânarea aplicării pedepsei și 2 ani și 4 luni cu suspendare)“, potrivit DNA.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii