Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:08 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost subofiţer din Inspectoratul de Jandarmi Constanța, acuzat de corupere sexuală a minorilor. Pronunțare amânată

ro

03 May, 2023 14:22 1364 Marime text

Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.


Judecătorii militari din București vor anunța la jumătatea lunii iunie 2023 decizia definitivă în dosarul în care un fost subofiţer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța este acuzat de săvârșirea a două infracţiuni de corupere sexuală a minorilor.
 
În primă instanță, inculpatul a luat doi ani de închisoare cu suspendare, însă decizia a fost contestată la instanța superioră.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.
 
Pe lângă decizia de condamnare, inculpatul a fost obligat ca, pe durata termenului de supraveghere, să respecte următoarele măsuri de supraveghere:
 
a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanța la datele fixate de acesta;
 
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
 
c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
 
d) să comunice schimbarea locului de muncă;
 
e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Direcția Gestionare Servicii Publice Constanţa, Primăria Constanța, sau la R.A Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanta.
 
Judecătorii au dedus din durata pedepsei durata reținerii, pe o perioadă de 24 ore, începând cu data de 04.08.2020, ora 16:40, până în data de 05.08.2020, ora 16:40 și durata arestului preventiv din data de 05.08.2020 până în 16.09.2020.
 
În final, magistrații au admis în parte acţiunea civilă formulată în numele părților civile minore (...), prin reprezentanți legali, și l-au obligat pe inculpat la plata în favoarea părților civile, a sumei de câte 20.000 lei, reprezentând despăgubiri pentru daunele morale suferite.
 
Decizia nu este una definitivă, ea fiind contestată la instanța superioară!
 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii