Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:36 15 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un constănţean, condamnat după ce a vândut produse contrafăcute, inscripționate cu „Louis Vuitton“, „Chanel“ şi „Gucci“

ro

22 Apr, 2019 00:00 723 Marime text
Produsele contrafăcute, cu preţuri mult mai mici faţă de cele de pe piaţă, sunt căutate de foarte multe persoane pentru notorietatea brandurilor. O persoană din Constanţa s-a ales însă cu o condamnare, după ce ar fi vândut câteva astfel de produse către o societate comercială.
 
Astfel, M.S. a primit patru luni de închisoare cu suspendare şi trebuie să plătească 700 de euro, echivalentul în lei la data plăţii, cu titlu de daune materiale. Decizia este definitivă şi a fost pronunţată de Judecătoria Constanţa vineri, 19 aprilie.
 
Inculpatul a vândut două costume trening inscripţionate cu auriu „Chanel”, de culoare vişinie, cinci perechi de papuci de culoare vişinie inscripţionaţi cu strasuri aurii având sigla „Louis Vuitton”, mărimile 39-40, două perechi de papuci de culoare bleumarin inscripţionaţi cu strasuri aurii având sigla „Louis Vuitton”, mărimea 39, o pereche de papuci de culoare neagră inscripţionaţi cu strasuri auri având sigla „Gucci”.
 

Soluţia pe scurt

 
„În baza art. 396 alin. (1), (4) şi (10) C. proc. pen. raportat la art. 83 C. pen., stabileşte pedeapsa de 4 luni închisoare în sarcina inculpatului M.S., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, prev. de art. 90 alin.1 lit. b din Legea nr. 84/1998. În baza art. 83 alin. (1), (3) C. pen. amână aplicarea pedepsei închisorii de 4 luni, pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 C. pen., de 2 ani, care se calculează de data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
În baza art. 86 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune Constanţa. În baza art. 404 alin. (3) C. proc. pen. atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În baza art. 25 raportat la art. 397 C.proc.pen. coroborat cu art. 1357 şi urm. C. civ., obligă pe inculpatul M.S. la plata către partea civilă S.C.A. „T. & T.” a sumei de 700 euro, echivalentul în lei la data plăţii, cu titlu de daune materiale.
 
În baza art. 112 alin. 1 lit. a) din C.pen, dispune confiscarea specială a bunurilor depuse în Camera de Corpuri Delicte a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, potrivit dovezii seria CT nr. 93.288 din 23 noiembrie 2017 (2 costume trening inscripţionate cu auriu „Chanel”, de culoare vişinie, 5 perechi de papuci de culoare vişinie inscripţionaţi cu ştrasuri aurii având sigla „Louis Vuitton”, mărimile 39-40, 2 perechi de papuci de culoare bleumarin inscripţionaţi cu ştrasuri auri având sigla „Louis Vuitton”, mărimea 39, 1 pereche de papuci de culoare neagră inscripţionaţi cu ştrasuri auri având sigla „Gucci”). În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă pe inculpat la plata sumei de 1.200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 19.04.2019”.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii