Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un agent șef principal de poliție de la Pașapoarte Constanța, sub control judiciar, pentru luare de mită (DOCUMENTE)

ro

15 Jul, 2022 16:32 4764 Marime text


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de Florin Ghiță, agent șef principal de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Constanța, pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită, pentru o perioadă de 60 zile, începând cu data de 14.07.2022 și până la data de 11.09.2022 inclusiv.
 
 
            Din probatoriul administrat a rezultat că, la data de 07.07.2022, în jurul orelor 16,00, în timp ce se afla în sediul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Constanța, în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, inculpatul GHIȚĂ FLORIN a primit de la o persoană, suma de 200 de lei, pentru ca funcționarul să procedeze la întreprinderea demersurilor necesare emiterii pașaportului, cu prioritate, fără respectarea procedurilor interne referitoare la programarea persoanei în cauză.
 
          Ulterior, la data de 14.07.2022, în jurul orelor 16,10, în timp ce se afla în sediul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Constanța, tot în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, același inculpat a primit de la o altă persoană, suma de 200 de lei, pentru ca funcționarul să procedeze la întreprinderea demersurilor necesare emiterii pașaportului, cu prioritate, fără respectarea procedurilor interne referitoare la programarea persoanei în cauză.
 
         Printre obligațiile impuse inculpatului a fost și aceea de a nu exercita profesia în exercitarea căreia a săvârșit faptele – profesia de polițist, angajat al Ministerului Afacerilor Interne.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, și luarea măsurii controlului judiciar reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

UPDATE

Potrivit declarației de avere completată la data de 11 iunie 2021, fără casă, Florin Ghiță deține (din anul 1999) o jumătatea dintr-un teren intravilan în Constanța, în suprafață de 367 mp și un auto marca Renaul, fabricat în 2006.

La rubrica destinată veniturilor salariale, venitul anual încasat a fost anonimizat.
 
Conform propriilor consemnări, agentul nu are interese.  

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii