Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz unic la Constanţa! O mămică s-a dus la Paşapoarte cu un alt copil. Femeia a fost condamnată

ro

18 Feb, 2019 00:00 7326 Marime text
O mămică din Constanţa a fost condamnată de magistraţii Judecătoriei Constanţa la un an de închisoare (cu amânarea aplicării pedepsei) pentru fals privind identitatea. Decizia Judecătoriei Constanţa a rămas definitivă, prin neapelare.
 
În actul de sesizare a instanţei, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa arată, conform rolii.ro, că inculpata, aproape de jumătatea lunii martie 2014, a atribuit o identitate falsă unei minore, în vârstă de 13 ani, atestând lucrătorilor de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Constanţa, prin folosirea unui certificat de naştere, în original, aparţinând fiicei sale minore (…), că acea persoană are o identitate diferită faţă de cea pe care o are în realitate, în scopul obţinerii unui paşaport.
 
Tot în prezentul dosar a fost trimisă în judecată şi bunica minorei de 13 ani. Femeia a fost acuzată că a promis remiterea sumei de 250 de euro şi a determinat-o cu intenţie pe prima inculpată să atribuie minorei (…), identitatea fiicei sale (…), în scopul eliberării unui paşaport, şi a determinat-o cu intenţie pe nepoata sa (…), în vârstă de 13 ani, să se prezinte sub o identitate falsă prin întrebuinţarea identităţii reale a numitei (…), în vârstă de 13 ani, în faţa lucrătorilor din cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Constanţa, în scopul obţinerii unui paşaport.
 
Recent, bunica minorei a fost condamnată la un an de închisoare pentru comiterea infracţiunii de instigare la fals privind identitatea şi la un alt an de detenţie pentru comiterea infracţiunii de participaţie improprie sub forma instigării la fals privind identitatea. Instanţa a stabilit în final pedeapsa de un an şi patru luni de închisoare cu suspendare.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii