Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Închisoare cu executare pentru o mămică din Constanța care s-a dus la Paşapoarte cu un alt copil. Dosarul, în apel

ro

24 Jan, 2022 00:00 16696 Marime text

 
  • Faptele inculpaților au avut ca urmare imediată crearea unei stări de pericol pentru valorile juridice protejate (identitatea reală a persoanelor astfel cum este atestată de pașapoarte, și încrederea publică de care se bucură aceste înscrisuri), spun judecătorii.
 
Judecătorii Curții de Apel Constanța au fost investitți să soluționeze un dosar penal mai puțin întâlnit! În actul de sesizare a instanţei, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa arată, conform rolii.ro, că inculpata, aproape de jumătatea lunii martie 2014, o mămică din Constanța a atribuit o identitate falsă unei minore, în vârstă de 13 ani, atestând lucrătorilor de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Constanţa, prin folosirea unui certificat de naştere, în original, aparţinând fiicei sale minore (…), că acea persoană are o identitate diferită faţă de cea pe care o are în realitate, în scopul obţinerii unui paşaport.
 
Tot în prezentul dosar a fost trimisă în judecată şi bunica minorei de 13 ani.

Femeia a fost acuzată că a promis remiterea sumei de 250 de euro şi a determinat-o cu intenţie pe prima inculpată să atribuie minorei (…), identitatea fiicei sale (…), în scopul eliberării unui paşaport, şi a determinat-o cu intenţie pe nepoata sa (…), în vârstă de 13 ani, să se prezinte sub o identitate falsă prin întrebuinţarea identităţii reale a numitei (…), în vârstă de 13 ani, în faţa lucrătorilor din cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Constanţa, în scopul obţinerii unui paşaport.
 
De precizat că acest dosar penal a mai fost soluționat de Judecătoria Constanța, însă Curtea de Apel a decis rejudecarea cauzei.
 
Recent, în rejudecare, Judecătoria Constana a decis condamnarea mămicii la pedeapsa de 9 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunii de fals privind identitatea și la alte 9 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunii de tentativă la participaţie improprie la fals intelectual.
 
Instanța a contopit pedepsele stabilite şi i-a aplicat inculpatei pedeapsa cea mai grea, de 9 luni închisoare, la care s-a adăugat un spor de o treime din cealaltă pedeapsă (3 luni), urmând ca inculpata să execute în final pedeapsa de un an de închisoare.
 
Pedeapsa se execută în regim de detenţie. Tot un an de închisoare cu executare a luat și bunica minorei.
 
Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Decizia finală, dată la Constanța
Detalii șocante din dosarul profesorului tulcean acuzat că a bătut într-o școlă patru copii, trei de nouă ani și altul de zece ani

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii