Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un afacerist din Tulcea, condamnat pentru abuz de încredere. Dosarul a ajuns la Constanța

ro

24 Apr, 2020 00:00 1266 Marime text

Magistrații de la Judecătoria Tulcea au decis condamnarea în primă instanță a unui bărbat (Viorel G.) acuzat de infracţiunii abuz de încredere. Cel în cauză a primit pedeapsa de 12.000 lei amendă penală, echivalentul a 150 lei zile amendă. Decizia Judecătoriei Tulcea a fost contestată la Curtea de Apel Constanța. Noul termen în faza apelului a fost stabilit pentru data de 4 mai.
 
Din documentele aflate la dosarului cauzei reiese, potrivit rolii.ro, că la data de 19.02.2013 partea civilă a formulat plângere prealabilă prin care a solicitat tragerea răspundere penală a inculpatului, administrator al S.C. (...) SRL, sub aspectul săvârșirii infracțiuni de abuz de încredere, întrucât acesta ar fi refuzat restituirea a două autovehicule, marca Volkswagen , model Transporter, și Audi, model A3. Autovehiculele erau deținute de către inculpat în baza unor contracte care au fost reziliate ca urmare a neîndeplinirii obligațiilor contractuale asumate de către acesta, cu privire la achitarea ratelor aferente celor două contracte.
 
Fiind audiat, inculpatul a declarat că, în calitate de administrator al S.C. (...) S.R.L., în anul 2008, a achiziționat în sistem leasing, o autoutilitară marca Volkswagen Transporter și un autoturism marca Audi A3, pentru care a achitat o parte a ratelor celor două contracte, însă, pe fondul crizei economice, a înregistrat dificultăți în ceea ce privește plata ratelor. În această împrejurare a luat legătura cu societatea de leasing pentru a preda autoutilitara și autoturismul însă reprezentanții firmei ar fi insistat să păstreze bunurile și să plătească ratele fără a ajunge la un consens în ceea ce privește sumele care trebuiau plătite pentru perioada cât a folosit cele două autovehicule.
 
Mai mult, inculpatul a mai declarat ca nu ar fi fost notificat oficial să predea cele două vehicule dar că, ulterior a fost contactat de un executor judecătoresc căruia i-a predat autoutilitara marca Volkswagen iar despre autoturismul marca Audi A3 a menționat ca a fost contactat de o firma de recuperări agreată de către societatea de leasing care i-a comunicat ca a ridicat acest vehicul din fața blocului unde locuiește.
 
Ulterior, fiind reaudiat în calitate de inculpat, bărbatul a recunoscut faptul că autoturismul marca Audi A3 1-a dat unei persoane necunoscute, pentru a se deplasa în Spania pentru demararea unor afaceri în domeniul transportului, respectiv pentru punerea în exploatare a camioanelor deținute de societatea inculpatului, dar care ulterior nu i-a mai restituit autoturismul și nici nu a mai putut fi contactat în vreun fel.
 
Așa cum arătam și mai sus, decizia Judecătoriei Tulcea a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță care va lua o decizie definitivă.
 
Citește și
 
„Automutilare“ sau „act decizional neinspirat“? De ce i-a dat dreptate Curtea de Apel Constanța tinerei aflate la un pas să piardă cariera în Poliție. Motivarea judecătorilor

Panică într-un lăcaș de cult din județul Tulcea Un bărbat a amenințat un preot cu o brichetă. Care a fost motivul

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii