Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:47 16 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea. Actele sexuale înregistrate și distribuite pe o rețea de socializare. Anunțul procurorilor

ro

19 Apr, 2021 12:44 1021 Marime text

 
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea au finalizat cercetările specifice în dosarul în care trei tineri au fost încătușați pentru săvârșirea infracțiunilor de viol și pornografie infantilă.
 
Recent, cei trei au fost trimiși în judecată.
 
Dosarul va fi soluționat în primă instanță de Tribunalul Tulcea.
 
Oricare va fi decizia primei instanțe, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
În cauză s-a reținut faptul că, în seara de 21.02.2021, cei trei inculpați, profitând de imposibilitatea unei persoanei vătămate minore de a-și exprima voința, au întreținut mai multe raporturi sexuale cu aceasta. Actele sexual au fost înregistrate de către doi inculpați și distribuit ulterior mai multor persoane, pe o rețea de socializare.
 
La data de 11 martie 2021, Tribunalul Tulcea a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Cercetările au fost efectuate împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Tulcea.
 

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

Comentarii