Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:05 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimis în judecată pentru dare de mită. Ar fi încercat să îi dea bani unui poliţist rutier

ro

03 Nov, 2016 16:19 1565 Marime text
Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor a emis, la data de 27 octombrie, rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului I.P.D. pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
 
În fapt, în data de 9 octombrie 2013, la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Bihor a fost înregistrat denunțul formulat de un agent de poliție din cadrul Poliției Municipiului Oradea din care rezulta că, în data de 08.10.2013, în timp ce era de serviciu, a constatat comiterea unei infracțiuni la regimul circulației rutiere și, pentru a nu-și îndeplini îndatoririle de serviciu referitoare la întocmirea actelor de constatare, inculpatul I.P.D. i-a oferit suma de 200 de dolari SUA, discuția purtată cu acesta fiind înregistrată de polițist cu telefonul său mobil.
 
Denunțul a fost înaintat spre competentă soluționare Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul desemnat dispunând începerea urmăririi penale in rem pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. De asemenea, s-a dispus delegarea lucrătorilor de poliție judiciară din cadrul DGA – SJA Bihor pentru efectuarea mai multor acte procedurale.
 
În fapt, la data de 08.10.2013, agentul de poliție oprit în trafic un autoturism care avea montat un număr de înmatriculare expirat din data de 25.02.2011. În același timp, la locul respectiv, cu un alt autoturism, a venit și inculpatul I.P.D., tatăl conducătorului auto.
 
Pe parcursul verificărilor efectuate la fața locului și la sediul poliției, unde au fost conduși cei doi, I.P.D. i-a cerut în mod repetat martorului denunțător să nu întocmească actele de constatare ale infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și i-a oferit suma de 200 dolari SUA, fiind refuzat de polițist.
 

Sursa foto: max-media.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii