Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:40 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanța, undă verde pentru începerea procesului fostului șef al Gărzii de Coastă, Cicu Laurențiu Cristian! Decizia poate fi contestată

ro

29 Jun, 2024 16:33 3475 Marime text
  • Tribunalul Constanța dă undă verde pentru începerea cercetărilor specifice în dosarul în care fostul șef al Gărzii de Coastă, Cicu Laurențiu Cristian, și Bacaim Petrică, ofițer de poliție judiciară din cadrul Gărzii, au fost trimiși în judecată de DNA Constanța!
 
Conform portalului instanțelor de judecată, Tribunalul a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 86/P/2021 din 17.07.2023 al DNA - Serviciul Teritorial Constanţa privindu-l pe Cicu Laurențiu Cristian, suspectat de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, dar și pe Bacaim Petrică, acuzat de fals intelectual și favorizarea făptuitorului.
 
În continuare, Tribunalul Constanța a constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală și a dispus începerea judecăţii cauzei.
 
Decizia Tribunalului Constanța nu este una definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 

MINUTĂ

https://portal.just.ro/118/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11800000000228295&id_inst=118

Soluția pe scurt: Respinge ca neîntemeiate cererile şi excepţiile invocate de către inculpaţii Cicu Laurențiu Cristian şi Bacaim Petrică. În baza art. 346 alin.(2) Cod procedură penală constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 86/P/2021 din 17.07.2023 al DNA - Serviciul Teritorial Constanţa privind pe inculpaţii: 1. Cicu Laurențiu Cristian, pentru săvârşirea, în condiţiile expuse, a infracţiunii de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, faptă prevăzută de art. 12 alin.1 litera b din Legea 78/2000 2. Bacaim Petrică, pentru săvârşirea, în condiţiile expuse, a infracțiunilor de fals intelectual și favorizarea făptuitorului, fapte prevăzute de art. 321 și art. 269 alin.1 din Codul Penal, ambele cu aplicarea dispozițiilor art. 38 alin.1 din Cod Penal. Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Cicu Laurențiu Cristian şi Bacaim Petrică. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi 28.06.2024.
Decizia a fost luată de completul de judecată prezidat – conform surselor noastre – de judecătoarea Alina Crasovschi, de la Tribunalul Constanța. 
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:
 
DNA Constanța l-a trimis în judecată pe fostul director al Gărzii de Coastă!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii