Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:10 15 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă asigură navele care patrulează în Marea Neagră și în Marea Mediterană

ro

01 Mar, 2021 00:00 2028 Marime text
  • Potrivit licitatiapublica.ro, valoarea totală estimată a contractului este de 889 262.00 lei, fără TVA.

Garda De Coasta a scos la licitație contractul privind asigurarea navelor proiect OPV si CPV, CASCO maritim și P&I, pe timpul deplasării și desfășurării misiunilor internaționale în anul 2021.

Potrivit licitatiapublica.ro, valoarea totală estimată a contractului este de 889 262.00 lei, fără TVA.

Locul principal de executare al contractului: Marea Neagră, Marea Mediterană.

Potrivit licitatiapublica.ro, se vor încheia contracte subsecvente trimestriale, în functie de solicitările Agenției Europene Frontex, în cantitate minimă pentru o navă și maxima pentru trei nave. Valoarea estimată a celui mai mic contract subsecvent este de 235 708,00 lei și valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent este de maximum 889 262,00 lei.

Persoanele cu funcție de decizie din cadrul autorității contractante implicate în procedura de atribuire sunt: director Garda de Coasta – Laurențiu Cristian Cicu, director adjunct al Garzii de Coastă - Bogdan Adrian Guiu, șef Birou Juridic -George Adrian Culea, șef Serviciu financiar- Simona Baran, compartiment marketing-achiziții - Dinu Costel și compartiment asigurare tehnică de marină - Ionascu Vlad.


Garda de Coastă este structura regională, subordonată Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, cu competenta în zona de 30 kilometri de la frontiera de stat a României spre interior, pe raza județelor Constanța și Tulcea, la Marea Neagră și în zona de zece kilometri de o parte și de alta a malului Dunării pe raza județelor Ialomița și Tulcea.

În data de 14.08.2020, poliţiştii de frontieră, membri ai echipajului navei maritime MAI 1103, din cadrul Gărzii de Coastă, s-au întors acasă după o misiune de aproximativ trei luni, desfăşurată în Marea Egee, sub egida Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX). "Ştafeta" a fost preluată de o altă navă maritimă a Gărzii Coastă, MAI 1102, care împreună cu echipajul de la bord, a fost detașată în Grecia, pentru o perioadă de 3 luni, în cadrul aceleiaşi Operaţiunii Comune Frontex " POSEIDON 2020".

De precizat că în perioada 18.05 - 14.08.2020, nava maritimă de patrulare MAI 1103 din cadrul Gărzii de Coastă şi două echipaje aflate succesiv la bord au participat în cadrul operațiunii „Poseidon 2020“, organizată sub egida Frontex (Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă).


Citește și

Securizarea frontierelor UE
Nave maritime de patrulare pentru flota IGPF


Garda de Coastă. O nouă misiune internaţională sub egida Frontex, încheiată cu succes

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii