Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanța a respins eliberarea condiționată a omului de afaceri Stelian Ilioaea, din Tulcea, condamnat la opt ani

ro

30 Mar, 2021 00:00 2249 Marime text
  • Stelian Ilioaea și SC Salon Salsa SRL au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța, la data de 31 octombrie 2016.
 
Tribunalul Constanța a respins ieri cererea de eliberare condiționată a lui Stelian Ilioaea, fost administrator al SC Salon Salsa SRL, condamnat în octombrie 2017, la opt ani de închisoare. Decizia Tribunalului Constanța este definitivă.
 
Stelian Ilioaea și SC Salon Salsa SRL au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța, la data de 31 octombrie 2016.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În perioada 05 mai - 31 decembrie 2010, inculpatul Ilioaea Stelian în calitate de administrator al SC Salon Salsa SRL, cu intenție a evidențiat în mod repetat în documentele contabile ale societății cheltuieli care nu au avut la bază operațiuni reale.
 
Concret, prin înregistrarea unor achiziții fictive de cereale în cuantum de 63.478.777 lei, inculpatul a diminuat astfel, baza impozabilă, deducând fără drept TVA și prejudiciind bugetul de stat cu suma totală de 20.326.047 lei.
 
În perioada 05 mai 2010 – 19 ianuarie 2011, inculpatul Ilioaea Stelian, în aceeași calitate, cu intenție a dobândit, deținut și folosit în mod repetat bunuri provenite din săvârșirea unei infracțiuni de evaziune fiscală, prin retragerea și ridicarea din conturile societății a sumei de 63.333.173 lei, ce reprezentau sume transferate de către principalul său beneficiar.
 
De asemenea, în aceeași perioadă, pentru a justifica retrageri de numerar din conturile S.C. Salon Salsa S.R.L. Tulcea, în cuantum de 23.552.650 lei, inculpatul a utilizat în mod repetat borderouri de achiziție cereale de la persoane fizice, completate cu date neconforme realității.
 
La data de 25 noiembrie 2010, în scopul de a se sustrage de la urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, inculpatul Ilioaea Stelian a cesionat în mod fictiv către o persoană părțile sociale ale S.C. Salon Salsa S.R.L. Tulcea.
 
Prin decizia penală nr. 970 din 16.10.2017, Curtea de Apel Constanța a hotărât condamnarea inculpatului Ilioaea Stelian la o pedeapsă de opt ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, spălare a banilor și uz de fals, toate trei în formă continuată.
 
SC Salon Salsa SRL a fost condamnată la pedeapsa principală constând în plata amenzii penale în cuantum de 100.000 lei și pedeapsa complementară constând în dizolvarea persoanei juridice, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală și spălare a banilor, ambele în formă continuată.
 
În cazul celor doi inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
 

Despăgubiri

 
„Obligă inculpatul Ilioaea Stelian în solidar cu inculpata persoană juridică S.C. Salon Salsa S.R.L., la plata către partea civilă, Ministerul Finanțelor Publice - Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța, a sumei de 20.326.047 lei, cu titlu de despăgubiri civile, la care se adaugă accesoriile bugetare calculate până la data plății efective a debitului principal“, se mai arată în decizia magistraților.
 
Citește și
 
Achitat în Dosarul Portul
Un fost șef din Vama Constanța a dat statul în judecată pentru cheltuieli cu avocații


Expertiză contabilă în dosarul foștilor primari Ion Soare şi Gheorghe Popescu, trimiși în judecată de DNA Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii