Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:47 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei ani de închisoare pentru Iuliana Lefter, fost director al Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea

ro

12 Nov, 2020 16:46 5412 Marime text
 
Iuliana Lefter, fost director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea, a fost condamnată azi la trei ani de închisoare. Decizia este definitivă și a fost luată de judecătorii Curții de Apel Constanța.
 
Iuliana Lefter a fost trimisă în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța, care o acuză de folosirea sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false inexacte având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

„La data de 14 februarie 2011, inculpata Lefter Iuliana, în calitate de director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea (AJOFM), a încheiat un acord de parteneriat între instituția publică mai sus menționată și o asociație în care, printre asociați și membri, figurau și rude ale acesteia. Ulterior, la data de 18 februarie 2011, ascunzând existența conflictului de interese existent între sine și membrii asociației respective, inculpata Lefter Iuliana, în calitate de director executiv al aceleiași instituții publice și de lider de parteneriat, a întocmit o cerere de finanțare din fonduri europene, aprobată două luni mai târziu.

În baza acestei cereri, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea și partenerii săi au obținut o finanțare nerambursabilă, în vederea implementării proiectului „Formarea continuă – premisa calității în Serviciul Public de Ocupare”. Potrivit regulilor aplicabile în materie de finanțări europene, respectiv Ghidului solicitantului – Reguli de eligibilitate, inculpata Lefter Iuliana avea obligația informării Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă despre orice conflict de interese sau chiar posibil conflict de interese, lucru pe care nu l-a făcut. Concret, ca urmarea a demersului fraudulos, în perioada 19.07.2011 – 2.06.2014, partenerii acordului, prin liderul de parteneriat – AJOFM ulcea, respectiv prin directorul executiv inculpata Lefter Iuliana, au obținut suma totală de 8.112.016,60 lei, cu care Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice - Organismul Intermediar -POSDRU s-a constituit parte civilă în cauză“, conform DNA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii