Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:57 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel a stabilit primul termen în cazul Iulianei Lefter, fostul șef al Forțelor de Muncă Tulcea

ro

28 Mar, 2020 00:00 2462 Marime text

Curtea de Apel Constanța a stabilit primul termen în dosarul în care Iuliana Lefter, fost director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea, a fost condamnată în primă instanță la cinci ani de închisoare.
 
Primul termen al acestui proces a fost fixat, în contextul epidemiei de coronavirus, pentru data de 16 iunie.
 
Iuliana Lefter, trimisă în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța, a fost condamnată. Iuliana Lefter este acuzată că, în calitate de director AJOFM Tulcea, ar fi încheiat un acord de parteneriat între instituția publică și o asociație în care, printre asociați și membri, figurau și rude ale acesteia.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
„La data de 14 februarie 2011, inculpata Lefter Iuliana, în calitate de director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea (AJOFM), a încheiat un acord de parteneriat între instituția publică mai sus menționată și o asociație în care, printre asociați și membri, figurau și rude ale acesteia. Ulterior, la data de 18 februarie 2011, ascunzând existența conflictului de interese existent între sine și membrii asociației respective, inculpata Lefter Iuliana, în calitate de director executiv al aceleiași instituții publice și de lider de parteneriat, a întocmit o cerere de finanțare din fonduri europene, aprobată două luni mai târziu.
 
În baza acestei cereri, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea și partenerii săi au obținut o finanțare nerambursabilă, în vederea implementării proiectului „Formarea continuă – premisa calității în Serviciul Public de Ocupare”. Potrivit regulilor aplicabile în materie de finanțări europene, respectiv Ghidului solicitantului – Reguli de eligibilitate, inculpata Lefter Iuliana avea obligația informării Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă despre orice conflict de interese sau chiar posibil conflict de interese, lucru pe care nu l-a făcut.
 
Concret, ca urmarea a demersului fraudulos, în perioada 19.07.2011 – 2.06.2014, partenerii acordului, prin liderul de parteneriat – AJOFM ulcea, respectiv prin directorul executiv inculpata Lefter Iuliana, au obținut suma totală de 8.112.016,60 lei, cu care Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice - Organismul Intermediar -POSDRU s-a constituit parte civilă în cauză“, conform DNA.
 
Citește și:
 
DNA anunță că un important concurs se amână din cauza coronavirusului

Un fost primar din județul Constanța, trimis în judecată de DNA. Ce se întâmplă cu dosarul

Procuror nou la DNA. Cine este și de unde vine
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii