Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:30 21 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedia de la Cogealac aminteşte de cele de la Hârşova şi Nicolae Bălcescu. Trei incendii, cu cinci copii morţi

ro

09 Dec, 2019 00:00 1608 Marime text

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ au fost solicitaţi ieri-dimineaţă să intervină în comuna Cogealac, judeţul Constanţa, pentru a lichida un incendiu produs la o casă din localitate. Din păcate, pentru un copil de numai opt luni nu s-a mai putut face nimic. Potrivit pompierilor, cauza probabilă este un sistem de încălzire amplasat necorespunzător faţă de materiale combustibile.
 
Tragedia de la Cogealac aminteşte de cele de la Hârşova (august 2016) şi Nicolae Bălcescu (ianuarie 2013).
 
Pe data de 17 ianuarie 2013, într-o locuinţă din localitatea Nicolae Bălcescu a izbucnit un incendiu, cauzat de aprinderea materialelor textile dintr-o cameră, ca urmare a căderii de jar dintr-o sobă de teracotă a cărei uşă lipsea. În urma incendiului a rezultat decesul prin intoxicaţie cu monoxid de carbon a trei copile, de trei, cinci şi şase ani. Două dintre fetele moarte în incendiu mergeau la grădiniţă, însă în ziua respectivă nu au plecat de acasă pentru că a lipsit educatoarea.
 
Părinţii celor trei copile au fost trimişi în judecată, pentru ucidere din culpă, ulterior fiind condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată. În dosar se arată, printre altele, că cele trei fete se aflau într-o cameră în care se afla o sobă de teracotă a cărei uşă lipsea. Mai mult decât atât, arată anchetatorii, cele trei fete, au fost lăsate singure în casă chiar de către mama lor, care la plecare a legat uşa camerei în care se aflau copilele cu sârmă.
 
În luna august 2016, un copil de aproximativ trei ani din Hârşova a pierit carbonizat într-un incendiu violent, după ce părinţii l-au lăsat singur în casă.
 
Citeşte şi
 
Trei fete moarte într-un incendiu! Părinţii condamnaţi. Detalii exclusive din dosar
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii