Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Termen nou în dosarul privind presupusa delapidare a Universității „Ovidius” din Constanța!

ro

02 Jun, 2023 16:53 1833 Marime text
  • În primă instanță, față de două inculpate trimise în judecată (nr. Tomita Luminita, Gutu Daniela Carmen), Judecătoria Constanța a încetat procesul penal pornit, întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale.
  • Judecătoria a admis acțiunea civilă și a obligat-o pe prima inculpată la plata sumei de 209.253,11 lei (aprox 42.000 de euro), cu titlu de daune materiale, către partea civilă Universitatea „Ovidius” din Constanța.
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Judecătorii Curții de Apel Constanța au stabilit termen nou în dosarul privind presupusa delapidare a Universității Ovidius din Constanţa!

Cauza a fost amânată pentru 28 septembrie 2023.

În primă instanță, față de două inculpate trimise în judecată (nr. Tomita Luminita, Gutu Daniela Carmen), Judecătoria Constanța a încetat procesul penal pornit, întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale. Judecătoria a admis acțiunea civilă și a obligat-o pe prima inculpată la plata sumei de 209.253,11 lei (aprox 42.000 de euro), cu titlu de daune materiale, către partea civilă Universitatea „Ovidius” din Constanța.

Cele două inculpate au fost trimise în judecată prin rechizitoriul nr. 3747/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Pe scurt, conform rechizitoriului, inculpata T.L., în calitatea de administrator în cadrul Direcţiei Economice a Universităţii Ovidius din Constanţa, în perioada 14.06.2013 – 14.02.2017 (187 de acte materiale), şi-a însuşit fără drept, din fondurile instituţiei, suma totală de 222.053,11 lei, din care 209.253,11 reprezintă contravaloarea unui număr de 172 chitanţe emise studenţilor, contravaloare pe care nu a mai predat-o la caseria instituţiei, iar 12.800 lei reprezintă contravaloarea unui nr. de 15 chitanţe emise de casierele (...) care, cu toate că sumele au fost predate suspectei, aceasta nu le-a înregistrat în contabilitate şi nu le-a depus la Trezorerie, fiind însușite în scop personal.
 
Inculpata G.D.C. în calitate de administrator financiar, cu atribuții de casier încasator în cadrul Universității Ovidius din Constanța, și-a însușit, fără drept, din fondurile instituției suma totală de 1750 de lei, reprezentând contravaloarea chitanței nr. (...) emisă în data de 28.10.2014, studentului (...) din cadrul Facultății de Medicină.


Surse documentare: portal instanțe de judecată și rejust.ro 
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Gucci, Armani, Moncler, Lacoste și Hugo Boss
Cele mai mari case de modă din lume, părți vătămate la Judecătoria Constanța!


Accident cu doi morți pe DN 39, Constanța – Mangalia, în 2018! Impact la 140 - 150 km/h. Prima condamnare

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii