Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sudor mort în Portul Constanţa! Maistru condamnat

ro

25 May, 2018 00:00 5599 Marime text
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat, maistru sudor, angajat în Portul Constanţa, pentru ucidere din culpă şi nerespectare a obligațiilor și măsurilor stabilite cu privire la securitatea și sănătatea în muncă.
 
Ieri, judecătorii din Curtea de Apel Constanţa au decis condamnarea definitivă a maistrului sudor.
 
În actul de sesizare a instanţei, procurorii arată că maistrul, având în subordine doi tineri, în calitate de sudori, nu și-ar fi îndeplinit obligațiile de serviciu stabilite prin fișa postului și prin instrucțiunile interne emise la nivelul unității și nu ar fi luat măsurile necesare pentru asigurarea unor condiții de securitate în timpul activităților de sudură efectuate. Şi asta deşi, continuă magistraţii, maistrul fusese încunoștințat despre existența unui incident negativ, constând în posibilitatea scurgerii de gaze toxice din echipamentul de sudare al numitului A.E., fapt ce a produs o intoxicație cu gaze toxice a celor doi sudori, dintre care A.E. a decedat pe loc, iar colegului acestuia i-a fost creată o vătămare a sănătății.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Constanţa, instanţă care a decis condamnarea maistrului la doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă. Pentru infracţiunea de nerespectare a obligațiilor și măsurilor stabilite cu privire la securitatea și sănătatea în muncă, instanţa a dispus încetarea procesului penal, ca urmare a intervenirii prescripției speciale a răspunderii penale.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, Judecătoria Constanţa a admis în parte acţiunile civile exercitate în cauză şi a dispus obligarea inculpatului, în solidar cu partea responsabilă civilmente, la plata sumei de 2.000 lei către partea civilă (…), cu titlu de daune morale şi a sumei de 10.000 lei către partea civilă (…), cu titlu de daune morale.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa nu a fost una definitivă, ea fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Ieri, judecătorii Curţii de Apel au respins apelurile declarate împotriva sentinţei penale şi au menţinut decizia Judecătoriei Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii