Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Student de la UMC Constanţa, condamnat

ro

12 Oct, 2018 00:00 3147 Marime text
Judecătorii din cadrul Tribunalului Constanţa au dispus condamnarea unui cetăţean la pedeapsa de un an şi patru luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă. Soluţia a fost dată într-o cauză disjunsă din dosarul presupusei corupţii din Universitatea Maritimă din Constanţa.
 
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, potrivit cărora, în vara anului 2013, inculpatul cauzei a contactat un alt inculpat din dosarul presupusei corupţii din UMC şi în schimbul oferirii sumei de aproximativ 700 de euro i-a solicitat acestuia să-şi traficheze influenţa pe lângă profesorii examinatori, astfel încât să obţină o notă de trecere la materiile scrise pe o filă de agendă. Întâlnirea a avut loc aproape de Cimitirul Municipal din Constanţa.
 
Procurorii mai spun că, urmare a traficului de influenţă, inculpatul a promovat mai multe examene, în sesiunea din luna septembrie 2013, în lipsă.
 
Zilele trecute, judecătorii din cadrul Tribunalului Constanţa au dispus condamnarea unui cetăţean la pedeapsa de un an şi patru luni de închisoare cu suspendare condiţionată pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă. 
 
Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă.
 
Amintim că, în dosarul presupusei corupţii din Universitatea Maritimă din Constanţa, aproape 20 de persoane au fost deferite Justiţiei. La începutul anului, judecătorii de la Curtea de Apel Constanţa au decis condamnarea lui Emilian Anatoli Costache, fostul şef al Catedrei de Matematică din Universitatea Maritimă Constanţa, la trei ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă.
 
În primă instanţă, bărbatul fusese condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de patru ani, pentru luare de mită, şi la un an şi patru luni de închisoare, pentru trafic de influenţă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii