Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştefan Mădălin Bucătaru, fost ofițer de la Investigarea Criminalității Economice, aproape liber. Cine se opune

ro

18 Jan, 2021 00:00 2781 Marime text
  • Ștefan Mădălin Bucătaru, la data presupuselor fapte ofițer de poliție în cadrul I.G.P.R – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, a fost acuzat de trafic de influență și fals în declarații (două infracțiuni).


Judecătoria Medgidia a dispus eliberarea condiționată a lui Ştefan Mădălin Bucătaru, fost ofițer de poliție în cadrul Inspectoratul General al Poliției Române – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, condamnat în 2019 la patru ani închisoare cu executare.


Decizia Judecătoriei Medgidia a fost contestată la Tribunalul Constanța, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Constanța.


Primul termen a fost stabilit pentru data de 05 februarie 2021.


În decembrie 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Ștefan Mădălin Bucătaru, la data presupuselor fapte ofițer de poliție în cadrul I.G.P.R – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de influență și fals în declarații (două infracțiuni).


În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:


„În cursul lunii iunie 2017, inculpatul Bucătaru Ștefan Mădălin, în calitate de ofițer de poliție în cadrul I.G.P.R – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, a pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 200.000 euro, în schimbul influenței pe care a afirmat că o are asupra unor ofițeri de poliție din cadrul I.P.J. Ilfov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov“, potrivit DNA.


„În același context, inculpatul a promis că îi va determina pe aceștia să dispună o soluție de clasare față de martor, într-o cauză în care acesta este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. În datele de 05.04.2016 și 11.04.2017, inculpatul Bucătaru Ștefan Mădălin a omis să consemneze în declarațiile de avere acordarea cu titlu de împrumut către același om de afaceri a sumei de 50.000 euro, deși avea această obligație conform prevederilor legale“, se mai arată în ancheta DNA.


Prin decizia penală nr. 399/A din 20.03.2019, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea lui Ștefan Mădălin Bucătaru la o pedeapsă de patru ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de un an și șase luni de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și două infracțiuni de fals în declarații.


Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, aceasta va fi definitivă.


Citește și

Dosarul vameșului Ioan Hristovici merge la Curtea de Apel

Pronunțare amânată în dosarul morții lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia. Anunțul judecătorilor

Radu Mazăre cere să fie reluată procedura de extrădare! Cine va judeca solicitarea fostului primar al Constanței


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii