Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Solicitări aprobate pentru alţii CSM i-a respins cererea procurorului constănţean Micu, director adjunct în instituţie

ro

27 Nov, 2019 00:00 1663 Marime text

Magistratul constănţean Constantin Micu, director adjunct în Consiliul Superior al Magistraturii, a încasat o pastilă amară de la instituţia pe care o conduce. Secţia pentru procurori i-a respins cererea de transfer de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa la Parchetul Judecătoriei Sectorului 5. Iar asta în timp ce unele dintre solicitările formulate de alţi colegi ai procurorului au fost admise.
 
Procurorul constănţean Constantin Micu, detaşat în repetate rânduri la Consiliul Superior al Magistraturii, asigură în prezent funcţia de director adjunct al Direcţiei Resurse Umane şi Organizare a forului suprem al judecătorilor şi procurorilor din România. Cu toate acestea, asta nu i-a oprit pe colegii săi din CSM, de la Secţia pentru procurori, să îi respingă solicitarea. Procurorul ceruse să i se aprobe transferul de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa la Parchetul Judecătoriei Sectorului 5.
 

Cine a primit aprobare pentru transfer

 
În cadrul aceleiaşi şedinţe, Secţia pentru procurori a CSM a admis însă cererile formulate de alţi trei procurori constănţeni. Concret, s-a decis transferul magistraţilor Florentina Diana Solomon şi Venera Graţiela Lăzureanu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Este de menţionat că cei trei procurori oricum îşi desfăşurau activitatea în cadrul Parchetului Curţii, fiind delegaţi la această unitate deja de ceva vreme. În condiţiile în care pentru ambele s-au admis cererile de transfer, delegările vor înceta. Transferul a fost aprobat începând cu data de 1 ianuarie 2020. Tot de la 1 ianuarie 2020 a fost aprobat şi transferul procurorului constănţean Georgiana Sitiavu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Alţi magistraţi, însă, nu s-au bucurat de aceeaşi bunăvoinţă a Secţiei pentru procurori. Secţia CSM a mai respins şi cererile de transfer formulate de magistraţii Cristinel Zainea – care a cerut să plece de la Parchetul Judecătoriei Constanţa la unul din parchetele judecătoriilor de sector din capitală, Mihai Adrian Dinu – aflat într-o situaţie similară, dar şi Viorel Iordache – magistrat care, de asemenea, a vrut să schimbe Constanţa pe Bucureşti ori chiar Ploieşti.
 
Nu în ultimul rând, s-a decis şi respingerea cererii formulate de procurorul Elena Cosmina Timiş de a fi transferată de la Parchetul Tribunalului Constanţa la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel din oraş. În sens opus, nici procurorului Radu George Bucurică, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, nu i-a fost aprobat transferul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Citeşte şi:
 
Director adjunct în CSM, procurorul Constantin Micu dă Constanţa pe Bucureşti
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii