Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:51 20 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicatul polițiștilor din Constanța își caută dreptatea în instanță. Procese pe bandă rulantă pentru drepturile salariale

ro

01 Jun, 2019 00:00 1093 Marime text
Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI - Biroul Teritorial din IPJ Constanța a dat în judecată Inspectoratul General al Poliției Române, Prefectura Constanța și Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu "Dr. Nicolae Kretzulescu". Dosarele au fost înregistrate pe rolul Tribunalului Constanța la data de 15 mai 2019 și au ca obiect litigii privind funcționarii public, materia - contencios administrativ și fiscal.
 
Pentru a afla mai multe detalii legate de aceste procese, ZIUA de Constanța l-a contactat pe președintele sindicatului, Vasile Zelca, cel care a adus lămuriri cu privire la cazurile menționate.
Toate cele trei procese vizează salariul polițiștilor. Statul de plată este redactat de cele trei instituții de mai sus, fiind vorba și de polițiști care activează la Serviciul de Permise din Constanța, aflat în subordinea Prefecturii Constanța, dar și la centrul medical din Constanța.
 
Conform celor declarate de liderul de sindicat, salariul de bază al polițistului este format din 11 elemente, iar dacă acest salariu este dezbinat, salariul de bază gol este de doar 500-1.000 de lei. „Trebuie defalcat acest salariu și înlăturate lacunele și să fie crescut salariul de bază la 1.700, 1.900, respectiv 2.080 lei”, a spus Zelca.
 
Sindicatul a făcut procedură prealabilă pentru a se înțelege cu instituțiile menționate, însă aceasta a fost respinsă. Astfel, sindicaliștii au decis să își facă dreptate în instanță pentru a beneficia de toate drepturile salariale de care ar trebui să beneficieze conform legislației. De altfel, mai sunt alte 9 procese pe rol pentru sporurile din perioada iulie-decembrie 2014, care au fost câștigate în fond și se află acum la Curtea de Apel Constanța.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii