Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:08 19 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sentință finală în cazul constănțenilor care s-au trezit peste noapte datori la o companie de credite

ro

16 Dec, 2020 00:00 734 Marime text
  • Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, inculpata, din Argeș, domiciliată în Constanța, este acuzată de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals

Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au anunțat ieri sentința finală luată în cazul constănțenilor care s-au trezit peste noapte datori la o companie de credite.


În actul de sesizare a instanței s-a reținut că o femeie, de 46 de ani, domiciliată în Constanța, în calitate de colaborator în cadrul unei companii de credite, în perioada octombrie 2013 - aprilie 2014, a încheiat în fals 14 contracte aferente a 14 persoane fizice precum si a utilizat 14 adeverinte falsificate care atestau calitatea falsă de angajați ai titularilor de contracte, iar prin această modalitate si-a însușit suma de 33.750 lei.


Ieri, Curtea de Apel Constanța a decis condamnarea inculpatei la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, fiind stabilit un termen de supraveghere de patru ani.
 

Obligații

Inculpata a fost obligată ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.


De asemenea, femeia a fost obligată să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa sau la Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanţa, pe o perioadă de 120 de zile.
 

Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.

În actul de sesizare a instanței s-a reținut că inculpata, Claudia D., de 49 de ani, din Argeș, domiciliată în Constanța, în calitate de colaborator în cadrul companiei care acordă credite de consum, a încheiat în fals 14 contracte aferente a 14 persoane fizice precum sș a utilizat 14 adeverințe falsificate care atestau calitatea falsă de angajați ai titularilor de contracte, iar prin această modalitate si-a însușit suma de 33.750 lei .

De menționat că inculpata a recunoscut în totalitate faptele reținute în sarcina sa prin rechizitoriu, prevalându-se de procedura simplificată.

Toți cei14 constănțeni au fost audiați în calitate de martori și au precizat că nu au încheiat vreun credit cu compania care acordă credite de consum și că nu au depus adeverințe de venit emise de societățile indicate în rechizitoriu.


Citește și

O asociație de proprietari din Constanța, delapidată de propria administratoră Prima condamnare

Constanța
Percheziții ale polițiștilor într-un dosar de fals, uz de fals și delapidare
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii