Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:37 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sentință definitivă în cazul fetei de 12 ani care a căzut în gol de la etajul 5 al unui bloc din Constanţa!

ro

05 Feb, 2023 09:59 1537 Marime text



Curtea de Apel Constanța a pronunțat o sentință definitivă în apelul dosarului în care o fată de 12 ani a căzut în gol de la etajul 5 al unui bloc din Constanţa!
 
Omul de afaceri Iusuf Mahir a primit închisoare cu executare!
  
Curtea a încetat procesul penal faţă de inculpaţii Iusuf Mahir şi SC Eucass SRL, pentru săvârşirea infracţiunii de continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, potrivit legii, faptă prev. de art 24 alin. 1 lit. b din Legea 50/1991, ca urmare a intervenirii prescripției.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, Curtea a menținut dispozițiile privind anularea suspendării condiționate a executării pedepsei de 2 ani închisoare, aplicată prin Sentința penală nr. 423/2016 a Tribunalului Constanța.
 
În continuare, potrivit sursei, instanța a „aplicat pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, pe care o sporește cu 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv 8 luni, inculpatul Iusuf Mahir urmând să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani și 8 luni de zile, în regim de detenție“.
 
„Admite în parte apelurile declarate de părţile civile (...) şi dispune majorarea cuantumului despăgubirilor civile acordate cu titlu de daune morale după cum urmează: - de la suma de 30.000 de euro la suma de 40.000 de euro, la cursul oficial al BNR la data plății, pentru partea civilă (...); - de la suma de 30.000 de euro la suma de 40.000 de euro, la cursul oficial al BNR la data plății, pentru partea civilă (...); Obligă inculpații SC Eucass SRL și Iusuf Mahir, în solidar, la plata către părțile civile a acestor sume. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate, în măsura în care nu contravin prezentei“, potrivit minutei judecătorești.  
 
Amintim că în luna noiembrie 2016, copila a căzut în gol de la etajul 5 al blocului aflat în construcţie, situat pe strada Steagului nr. 49 din municipiul Constanţa.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și

Firme, bani și contracte publice
Cum a ajuns Eucass SRL de la câştigătoarea mai multor contracte de la Primăria Constanţa, la condamnată pentru ucidere din culpă


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii