Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:33 08 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe judecata afaceristului Iusuf Mahir! Decizia nu este definitivă

ro

26 Jul, 2017 00:00 1676 Marime text
Magistraţii din cadrul Judecătoriei Constanţa au dispus, ieri, începerea judecăţii în dosarul în care omul de afaceri Iusuf Mahir a fost deferit Justiţiei pentru ucidere din culpă şi continuarea lucrărilor, după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente. Tot în prezenta cauză, societatea comercială Eucass SRL a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă şi continuarea lucrărilor, după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente.
 
Instanţa a constatat „legalitatea sesizării Judecătoriei Constanţa cu rechizitoriul nr. 15380/P/2016 din data de 11.05.2017al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa privind pe inculpaţii SC Eucass SRL (trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă (…) şi continuare a lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente potrivit legii (…) şi Iusuf Mahir (trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă (…) şi continuare a lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente potrivit legii“.
 
Mai mult, instanţa a constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi a dispus începerea judecăţii cauzei. Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Tribunalul Constanţa.
 
Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, „din investigaţiile efectuate, s-a stabilit că, la data de 30.11.2016, în jurul orei 16.30, a survenit decesul minorei T.R.M., în vârstă de 12 ani, care a căzut în gol de la etajul 5 al blocului aflat în construcţie, situat pe strada Steagului nr. 49 din municipiul Constanţa, ca urmare a nerespectării de către inculpata SC Eucass SRL, reprezentată legal de către inculpatul Iusuf Mahir, în calitate de administrator, a dispoziţiilor legale stabilite de Primăria Constanţa, prin HCLM 184/2013, referitoare la modul de împrejmuire cu panouri aliniate şi acoperire cu plasă a construcţiei existente“.
 
„Totodată, după dispunerea opririi lucrărilor de către organele de control competente şi sancţionarea societăţii SC Eucass SRL, administrată de Iusuf Mahir, prin procesul-verbal de constatare a contravenţiei nr. 71585/19.05.2014 (când stadiul lucrărilor executate era de D+P+3E), au fost continuate lucrările, reprezentanţii Primăriei Municipiului Constanţa constatând, prin nota de constatare nr. 008495/03.11.2016, faptul că societatea SC Eucass SRL, administrată de Iusuf Mahir, nu s-a conformat măsurilor dispuse prin procesul-verbal de constatare a contravenţiei nr. 71585/19.05.2014, stadiul lucrărilor fiind de D+P+5E“, conform anchetatorilor.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii