Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:09 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eucass SRL, în faliment!

ro

11 Sep, 2017 00:00 1442 Marime text
Tribunalul Constanţa va redeschide azi dosarul privind insolvenţa firma Eucass SRL, din Constanţa.
 
La termenul trecut, Tribunalul Constanţa, instanţă învestită cu soluţionarea dosarului, a respins ca nefondată excepţia lipsei de interes invocată de Victoria SPRL, în calitate de administrator judiciar al debitoarei SC Eucass SRL. Totodată, instanţa a admis cererile de intrare în faliment a debitoarei formulate de creditorii Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa şi Veneto Banca S.p.a.
 
„Dispune începerea procedurii falimentului debitorului SC Eucass SRL. În temeiul art. 107, alin. 2 din Legea privind procedura insolvenţei, desemnează lichidator pe Victoria SPRL, cu o retribuţie de 3.000 de lei şi 10% din valoarea fondurilor obţinute în favoarea creditorilor, ambele fără TVA, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 25. În temeiul art. 107, alin. 2 din Legea privind procedura insolvenţei, dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al debitorului. Dispune predarea către lichidator, în termen de zece zile de la pronunţarea prezentei, a tabelului definitiv al creanţelor şi a listei creanţelor născute în cursul procedurii. Dispune notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului, creditorilor şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru efectuarea menţiunii, precum şi publicarea în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă. Dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare“.
 
SC Eucass SRL şi omul de afaceri Iusuf Mahir sunt judecaţi de Judecătoria Constanţa, cei doi fiind deferiţi Justiţiei de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Conform procurorilor, „din investigaţiile efectuate, s-a stabilit că, la data de 30.11.2016, în jurul orei 16.30, a survenit decesul minorei T.R.M., în vârstă de 12 ani, care a căzut în gol de la etajul 5 al blocului aflat în construcţie, situat pe strada Steagului nr. 49 din municipiul Constanţa, ca urmare a nerespectării de către inculpata SC Eucass SRL, reprezentată legal de către inculpatul Iusuf Mahir, în calitate de administrator, a dispoziţiilor legale stabilite de Primăria Constanţa, prin HCLM 184/2013, referitoare la modul de împrejmuire cu panouri aliniate şi acoperire cu plasă a construcţiei existente“.
 
„Totodată, după dispunerea opririi lucrărilor de către organele de control competente şi sancţionarea societăţii SC Eucass SRL, administrată de Iusuf Mahir, prin procesul-verbal de constatare a contravenţiei nr. 71585/19.05.2014 (când stadiul lucrărilor executate era de D+P+3E), au fost continuate lucrările, reprezentanţii Primăriei Municipiului Constanţa constatând, prin nota de constatare nr. 008495/03.11.2016, faptul că societatea SC Eucass SRL, administrată de Iusuf Mahir, nu s-a conformat măsurilor dispuse prin procesul-verbal de constatare a contravenţiei nr. 71585/19.05.2014, stadiul lucrărilor fiind de D+P+5E“, conform anchetatorilor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii