Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sentință de ultim moment la Constanța! Judecătorii au dictat închisoare cu executare

ro

09 Feb, 2023 10:00 2008 Marime text
Foto cu rol ilustrativ!

Curtea de Apel Constanța au decis condamnarea definitivă a unui tânăr, de 26 de ani, din Hârșova, la închisoare cu executare pentrul ultraj!
 
Cel în cauză a luat un an de închisoare cu executare!
 
Tânărul este acuzat că, la începutul lunii ianuarie 2020, ar fi amenințat cu acte de violenţă persoana vătămată (...), care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, fiind angajat în funcția de agent superior al Serviciului de Poliţie Locală, sosit în zonă pentru aplanarea unui conflict în care mai multe persoane tulburau liniștea publică, adresându-i persoanei vătămate expresii de genul „(,,,) te-am prins la mine acasă, să moară copiii mei”, „ (...) vreau să te bat, să moară mama, te bat!”.
 
În motivarea deciziei, judecătorii arată că pentru a dispune condamnarea mai sus precizată, instanţa a avut în vedere că inculpatul a dovedit perseverenţă infracţională, întrucât a mai fost condamnat anterior, pentru o altă infracţiune (tâlhărie calificată), cu un grad de pericol social mare.
 

„De asemenea, inculpatul nu s-a prezentat în instanţă pentru a-şi manifesta acordul în vederea prestării muncii neremunerate în folosul comunităţii şi s-a sustras de la urmărire penală şi de la judecată, caz în care, în raport de cerinţele legale prev. de art. 83 alin.1 lit.b) şi c) şi art. 83 alin.2 şi, respectiv art. 91 alin.2 lit.b) şi c) şi art. 91 alin.3 lit.c) teza I Cod penal, nu este posibilă o altă modalitate de individualizare a pedepsei, respectiv nu este permisă amânarea aplicării pedepsei sau suspendarea executării pedepsei sub supraveghere“, coform motivării.

 
Sursa text: portal instațe de judecată și rejust.ro
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Polițist local, amenințat în misiune! Judecătorii cred că scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea în detenție
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii