Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:57 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scene șocante la Hârşova! Au intervenit procurorii și mascații

ro

13 Nov, 2022 11:38 1499 Marime text



Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârşova au formulat propunerea privind luarea măsurii arestului preventiv, faţă de un bărbat, în vârstă de 34 ani, din oraş Hârşova, cercetat în lipsă, pentru săvârșirea infracțiunilor de încălcare a măsurilor prevăzute în ordinul de protecţie prev. de art. 47 alin. 1 din Legea 271/2003 (2 fapte), ameninţare prev. de art. 206 alin. 1 din Codul penal (2 fapte), distrugere prev. de art. 253 alin. 1 din Codul penal (2 fapte) şi violare de domiciliu prev. de art. 224 alin. 2 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal,

Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat că:

La data de 14.10.2022, inculpatul, aflat în locuinţa de domiciliu a ameninţat-o cu acte de violenţă pe numita (...) de 59 ani, mama acestuia. Urmare solicitării victimei, lucrătorii Poliţiei Oraş Hârşova au emis ordin de protecţie provizoriu, pe o perioadă de 5 zile, iar ulterior, la cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hîrşova, prin Sentinţa civilă cu nr. 711 din 19.10.2022, Judecătoria Hârşova, a dispus admiterea cererii numitei (...) şi a dispus emiterea ordinului de protecţie pe o perioadă de 6 luni, în favoarea reclamantei şi l-a obligat pe inculpatul (...), să păstreze faţă de reclamantă şi de partea din imobilul din oraş Hârşova, strada ..., pe care aceasta o foloseşte, o distanţă minimă de 100 metri.

La data de 06.11.2022, în jurul orei 19:45, pe fondul consumului de băuturi alcoolice , inculpatul (...) a pătruns fară drept în curtea locuinţei surorii sale din oraş Hârşova, strada ....., a lovit uşa de acces în locuinţă cu picioarele şi cu un telefon mobil, l-a ameninţat cu acte de violenţă pe persoana vătămată (...), cumnatul inculpatului şi a încălcat ordinul de protecţie emis de către Judecătoria Hârşova, în favoarea reclamantei (...), care se afla în locuinţa respectivă şi pe care inculpatul a văzut-o.

La data de 06.11.2022, în jurul orei 20:30, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, inculpatul (...) a pătruns în curtea locuinţei de domiciliu situate în oraş Hârşova, strada .... şi încălcând ordinul de protecţie emis de către Judecătoria Hârşova, în favoarea reclamantei (...) , a produs distrugea unor bunuri din locuinţă şi din curtea acesteia.

Până în prezent inculpatul s-a sustras urmăririi penale.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii