Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:20 23 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scene groaznice în scara unui bloc Un tânăr din Constanţa a murit după o luptă cu tatăl fostei iubite. Judecătorii au anunţat sentinţa finală

ro

26 Nov, 2018 00:00 5704 Marime text
Trimis în judecată de procurorii din Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, un bărbat din Constanţa, în vârstă de aproape 50 de ani, acuzat de săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, a fost condamnat definitiv.
 
Cel în cauză a luat trei ani de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Hotărârea Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
În actul de sesizare a instanţei se arată că, în seara zilei de 25 decembrie 2015, în jurul orei 23.00, în scara unui bloc din municipiul Constanţa, în cursul unui conflict spontan, determinat de bănuiala că aceasta i-ar fi incendiat preşul (covoraşul) de la uşa apartamentului, inculpatul a lovit-o cu pumnii şi a îmbrâncit-o în mod repetat pe victimă. În acest context, victima a căzut pe podeaua şi treptele casei scării blocului, între etajele şapte şi şase, cu provocarea de leziuni severe, ce au dus la intrarea în comă şi în final la deces, survenit aproape de jumătatea lunii ianuarie 2016.
 
În luna mai 2018, Tribunalul Constanţa a decis condamnarea inculpatului, pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Instanţa a admis, în parte, pretenţiile civile formulate de părţile civile (…) şi a dispus obligarea inculpatului la plata sumei de aproximativ 250.000 de lei.
 
Vineri, Curtea de Apel Constanţa a majorat pedeapsa la care a fost condamnat inculpatul, pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, de la trei ani de închisoare la trei ani şi şase luni de închisoare. Instanţa a schimbat şi modalitatea de executare a pedepsei, de la suspendare sub supraveghere la executare. Tot Curtea de Apel a majorat cuantumul daunelor morale acordate. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii