Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie la Tulcea! Un minor a fost ucis

ro

18 Sep, 2023 16:38 3852 Marime text



Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
 
La data de 18.09.2023, organele de urmărire penală s-au sesizat cu privire la săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte având în vedere că în cursul nopții de 17/18.09.2023, în jurul orei 2350, pe fondul unui conflict spontan între mai multe persoane care se aflau pe str. Constructorilor din mun. Tulcea, a intervenit decesul victimei minore F.R.I. în vârstă de 17 ani.
 
Din probele administrate până în acest moment a rezultat faptul că de grupul format din cinci tineri din care făcea parte şi victima F.R.I., s-a apropiat un alt  grup de trei persoane cu un comportament agresiv.
 
Fără un motiv anume, unul dintre cei trei respectiv C.M., în vârstă de 35 de ani, i-a aplicat minorului F.R.I., multiple lovituri, cu pumnul în zona feţei şi cu picioarele în zona abdomenului.
 
Când F.R.I. a reușit să se ridice şi a încercat să se refugieze din zona în care se aflau agresorii, a fost prins şi imobilizat de către o altă persoană din grupul celor trei, respectiv R.P. în vârstă de 32 de ani.
 
Acesta i-a aplicat două lovituri de pumni la nivelul feţei, urmare a cărora victima a căzut fără  cunoştinţă la pământ.
 
Echipajul din cadrul Serviciului de Ambulanță Tulcea sosit la faţa locului pentru acordarea primului ajutor a efectuat manevre de resuscitare, însă după circa o oră a declarat decesul minorului F.R.I.
 
Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea a dispus la data de 18.09.2023, măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore faţă de suspecţii C.M. şi R.P., pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări  cauzatoare de moarte faptă prev. de art. 195 alin. 1 din C.pen., urmând a înainta instanţei de judecată propunerea  de arestare preventivă a  acestora.
 
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie,  să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Interceptări DNA din dosarul care a cutremurat Direcția pentru Cultură Constanța „Optișpe, nouășpe, douăzeci. Dacă se poate să îi numărați“. „Nu, lăsați, e Ok“. (DOCUMENT)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii