Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:45 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Procurorul Zafer Sadîc despre incidentul șocant din zona CET din Constanța soldat cu moartea unui bărbat de 71 de ani (VIDEO)

ro

22 Aug, 2022 13:56 6723 Marime text
Incident șocant la CETTânărul suspectat că a împins un bărbat de 71 de ani în fața unei mașini în zona CET este cercetat de procurori pentru vătămări sau lovituri cauzatoare de moarte. 

Acesta le-a povestit anchetatorilor cum s-a ajuns la incidentul soldat cu decesul victimei. 

„La data 20 august 16.30 a avut un conflict verbal cu victima în autobuzul 101 între stațiile Km 4-5 și Cumpenei zona CET din cauză că inculpatul se pare că avea trei bagaje care deranjau victima în autobuz. După acest conflict și schimb de replici au coborât întâmplător în aceeași stație în zona CET. După ce au coborât din autobuz, victima era undeva pe trotuar și urma să se asigure pentru a traversa strada pe marcajul pietonal, inculpatul, nervos din cauza discuției purtate a luat brusc hotărârea să pedepsească victima. Astfel, a venit din spatele bărbatului și l-a lovit cu piciorul în zona spatelui. Victima, luată prin surprindere s-a dezechilibrat și a căzut lovidnu-se cu capul de o mașină care circula regulamentar. Prin cădere a suferit leziuni craniene grave care i-au adus moartea. Deocamdată inculpatul este acuzat de vătămări sau lovituri cauzatoare de moarte“ – a precizat procurorul Zafer Sadîc, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

 
Se pare că tânărul este cercetat și într-un dosar pentru conducerea unui autoturism sub influența substanțelor psihoactive.

UPDATE: Oficial de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța 

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Prin ordonanţa din data de 21 august 2022 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul P.N.I., acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte şi care a fost reţinut pe timp de 24 de ore în cursul aceleiaşi zile.

probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că la data de 20 august 2022, în jurul orelor 16:30, după ce au avut un conflict verbal în autobuzul 101 (din cauză că cele trei ghiozdane ale inculpatului o atingeau pe victimă) şi au coborât separat în aceeaşi staţie din zona CET, de pe bd. Aurel Vlaicu al municipiului Constanța, în mod surprinzător şi insidios inculpatul a lovit-o cu piciorul din spate în zona toracică posterioară pe victima T.T., în vârstă de 71 de ani, în timp ce aceasta se asigura la trecerea de pietoni, astfel că a împins-o spre carosabil, unde s-a lovit cu capul de partea dreaptă a unui autoturism care circula regulamentar. În urma impactului cu autoturismul victima a suferit leziuni grave la nivelul capului, care au dus la moarte în scurt timp, prin hemoragie și contuzie meningo-cerebrale, consecinţe ale unui traumatism cranio-cerebral sever, cu fractură de oase de boltă și bază de craniu.
Imediat după lovirea victimei, inculpatul a fugit de la locul faptei, însă a fost urmărit şi prins de martori, care l-au predat organelor de poliţie.

„În cursul zilei de 21 februarie 2022 procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil“ - au precizta reprezentanții Parchetului de pe lîângă Tribunalul Constanța.

Reamintim că în data de 20 august 2022, în jurul orei 16.30, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la faptul că, pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiul Constanța, în zona CET, a avut loc un eveniment rutier.

Potrivit IPJ Constanța, deplasați la fața locului, polițiștii au identificat un bărbat, de 71 de ani, care se afla în stare gravă, ulterior decedând, la spital.

Cazul a fost preluat de polițiști ai Serviciului Investigații Criminale.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în timp ce se afla în dreptul unui imobil din zona CET a municipiului Constanța, un bărbat, de 21 de ani l-a agresat fizic pe bărbatul de 71 de ani, care se afla pe trotuar, iar din lovitură, acesta a fost împins către partea carosabilă, pe marcajul pietonal, unde a fost lovit de un autoturism care circula pe prima bandă.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovituri cauzatoare de moarte, urmând ca la finalizarea anchetei să fie dispuse măsurile legale care se impun
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii